Atractii impresionante si ciudate, pe care sa le vizitezi in Amsterdam

Articol în Destinatii, Ghiduri scris de Admin - 2 iulie 2018

De la strazile fermecatoare, pietruite pana la arta vibranta, Amsterdam are o oferta generoasa in ceea ce priveste „lucruri de facut”. Gasesti aici muzee, galerii de arta, cafenele ciudate, restaurante si cluburi... Amsterdam,   este o destinatie fascinanta pe parcusul intregului an. Cafenelele sunt peste tot,  deci nu veti fi niciodata prea departe de locul perfect pentru a savura  o cafea.

Daca cautati o destinatie bogata in istorie, sunteti in locul potrivit. In timp ce strazile sale pitoresti sunt pline de restaurante si hub-uri moderne, exista si o istorie fascinanta de descoperit. Asa ca viziteaza  muzeele din Amsterdam pentru a afla despre comunitatile locale sau plimba-te prin fermecatorul Canal District din Amsterdam si descopera pietrele ascunse ale orasului. Elegantele conace din  jurul canalului gazduiesc unele dintre cele mai fascinante muzee, cu colectii variind de la impresionante, la ciudate.

Cum sa ajungi in Amsterdam?

Cea mai buna varinata, este cea cu avionul iar indicat ar fi sa gasesti un zbor la KLM sau Tarom, fara escala, pentru a ajunge in aeroportul Schipol. Daca iti planuiesti evadarea din timp, cu siguranta vei gasi si o oferta la biletele de avion, pentru a iesi mai ieftin. Schiphol e aproape de oras. In 15-17 minute, trenul te duce in Gara Centrala (Amsterdam Centraal) si esti gata de distractie. Biletul costa cca 5 euro doar dus,  respectiv 9 euro dus-intors.

Cauta cazare la AmsterdamCauta zboruri catre Amsterdam

Cum este impartit orasul?

Case  si biciclete pe un pod peste un canal din Amster

Centrul vechi

Dupa cum sugereaza si numele, aceasta parte fermecatoare a orasului face parte din asezarile originale ale orasului Amsterdam. Perfect pentru cei care cauta istorie si cultura, veti gasi arhitectura traditionala si monumente iconice punctate in jurul acestei zone.  Scoateti aparatul foto pentru ca veti avea ce sa pozati

Nieuwmarkt

Cu o gramada de agitatie, acest vast patrat este situat in „Chinatown-ul” orasului, alaturi de infamul Red Light District. Deosebit de populare printre turistii, exista o serie de cafenele, precum si o serie de cladiri cu arhitectura spectaculoasa din jurul zonei.

Spiegelkwartier

Aceasta parte a orasului este deosebit de fermecatoare, revenind in secolul al XVII-lea. In timp ce te bucuri de  o plimbare pe jos, exista o serie de galerii de arta si muzee pe care le poti  a vizita. Vizitati magazinele din zona  pentru ca puteti achizitiona cateva antichitati la preturi foarte bune.

Cauta cazare la AmsterdamCauta zboruri catre Amsterdam

Care sunt cele mai atractive lucruri de facut in orasul Amsterdam?

Vizitati muzeele. Aici o sa gasiti atat muzee clasice incarcate de istorie si arta cat si unele dintre cele mai inedite muzee din lume, pe care merita sa le vizitati.

 Muzeul Rijksmuseum

Tablou Rembrandt

In timp ce Amsterdam ofera numeroase muzee care merita descoperite, Rijksmuseum este unul dintre cele mai iconice. Exteriorul sau uimitor este insotit de numeroasele exponate gasite in interior, cu arta din epoca mijlocie chiar pana in prezent.  Veti vedea aici  faimoasele picturi Rembrandt care cu siguranta va vor taia respiratia.

O a doua oprire importanta, pentru cei care iubesc arta este Muzeul Van Gogh

Pictura Van Gogh

Intrati in lumea unuia dintre cei mai cunoscuti si cei mai iubiti artisti ai tuturor timpurilor. Stilul revolutionar post-impresionist al lui Vincent van Gogh a schimbat istoria artei si a influentat generatiile de artisti care au urmat. In timpul vietii sale, Van Gogh a finalizat o serie de 900 de picturi uimitoare - din care cea mai mare colectie din lume sunt expuse la Muzeul Van Gogh din Amsterdam, impreuna cu ilustratii, scrisori care ofera o privire asupra lumii sale.

 Pentru cei care doresc sa vada si „altfel” de muzee,  „Bags and Purses” poate sa fie o destinatie interesanta.

Muzeul sacilor si portmoneelor

Unul dintre cele opt muzee de moda din lume si singurul muzeu cu o colectie atat de vasta si specializata de pungi si portmonee, Muzeul „Bags and Purses” ​​(Tassenmuseum Hendrikje), ii face pe vizitatori sa participe la un tur al dezvoltarii pungilor si portmoneelor secolul al XVI-lea pana in prezent. Colectia ofera un fascinant studiu al funcției, designului, țesaturii si decorarii in moda a  gentiilor de-a lungul vremurilor. Construita in 1664, cladirea istorica a muzeului se mandreste cu un interior antic impresionant.

Muzeul Willet-Holthuysen (Willet-Holthuysen Museum)

 Muzeul Willet-Holthuysen

Bucurați-va de atmosfera autentica din secolul al XIX-lea la Muzeul Willet-Holthuysen si aflați care este viața in Amsterdam atat pentru membrii bogați, cat si pentru cei obisnuiți ai societații. Construita in 1687, casa si colecția fina de arta si mobilier au fost lasate in mostenirea orasului Amsterdam de catre ultimul ei rezident, Louisa Willet-Holthuysen. Conacul este frumos conservat si pune in evidența magnifica camera albastra, gradinile ornamentale si incaperile servitorilor. Muzeul ofera, de asemenea, o colecție de picturi istorice si obiecte de lux de epoca.

Cauta cazare la AmsterdamCauta zboruri catre Amsterdam

Muzeul Onits 'Lieve Heer op Solder

Lieve Heer op Solder

Pe Oudezijds Voorburgwal veți gasi unul dintre cele mai neasteptate muzee din Amsterdam. La prima vedere, Muzeul Ons Lieve Heer op Solder (Domnul nostru in pod) pare un canal tipic din secolul al XVII-lea, dar exista o biserica istorica ascunsa in spatele fațadei clasice. Aceasta biserica clandestina in mansarda dateaza din vremea cand catolicii nu aveau voie sa-si exercite in mod deschis credința. Cladirea este acum un muzeu in care puteți admira mari camere si expoziții remarcabile in plus fața de biserica ascunsa.

Muzeul Biblic

Muzeul Biblic

Unul dintre cele mai vechi muzee din Olanda, Muzeul Biblic aduce la viața povestile Bibliei, precum si biblia si arheologia. Este gazduita o mare colecție de amateriale religioase evreiesti si egiptene vechi.  Muzeul include si  o reconstrucție a cortului Tabernacol, despre care se spune ca a gazduit Arca Legamantului, si o colecție de biblioteci de prima importanța, inclusiv cea mai veche Biblie tiparita din Olanda. Cele doua conace istorice, care gazduiesc colecția muzeului, au fost proiectate de renumitul arhitect al Varstei de Aur Philips Vingboons.

FOAM Amsterdam

FOAM

FOAM Amsterdam prezinta toate genurile de fotografie, de la arta la documentar, de la istoric la contemporan. Este un muzeu cu o mare reputație internaționala si serveste ca un centru creativ unde fotografii se pot intalni. In afara de expozițiile sale de fotografi Foam prezinta, de asemenea, in mod regulat noi talente. Muzeul ofera o rotație continua a trei expoziții si vinde imprimeuri semnate de viitorii fotografi.

Electric Ladyland

Primul muzeu de arta fluorescenta din lume ", Electric Ladyland este un mic muzeu de subsol dedicat tuturor lucrurilor fluoro. Deținut de un geolog extrem de optimist, cu o pasiune pentru roci si minerale fluorescente aparute natural, muzeul prezinta o colecție permanenta de minerale fluorescente, o lucrare fluorescenta din anii 1950 si alte artefacte stralucitoare. Exista chiar si un mediu fluorescent pe scara larga, in care vizitatorii pot deveni temporar o parte a artei. Electric Ladyland, Tweede Leliedwarsstraat 5

Cauta cazare la AmsterdamCauta zboruri catre Amsterdam

Mergeti  la cumparaturi

Amsterdam gazduieste o serie de magazine, ceea ce inseamna ca veti satisfacuti la capitolul cumparaturi, indiferent daca doriți sa faceți cumparaturi in buticuri  moderne sau  sa chizitionati un obiect vechi de epoca. Bucurați-va de spiritul real al orasului cu o vizita la piața de vechituri Ij Hallen din centrul orasului. Locația ideala pentru a gasi o bijuterie ascunsa sau un obiect antic, merita o excursie, chiar daca este doar pentru atmosfera.

Magazin cu antichitati

Bucurați-va de un picnic in Vondelpark

Vondelpark ar trebui sa se afle pe lista dvs. de vizite la Amsterdam. Cel mai mare spațiu verde din oras, este adesea plin cu localnici  care mananca  si socializa. Exista aici, de asemenea, cateva monumente deosebit de frumoase, cu un numar de sculpturi, inclusiv unul  facut de Picasso. Daca mergeti vara s-ar putea sa fiți destul de norocosi  si sa experimentați si unul dintre spectacolele gratuite in aer liber.

Vondelpark

Mergeti cu bicicleta in jurul orasului

In timp ce imaginea turistilor care se deplaseaza in jurul Amsterdamului este oarecum simbolica, este si cea mai buna modalitate de a calatori in oras. Destinat stilului olandez si un mod ieftin de a traversa strazile sale pietruite, puteți lua o bicicleta din oricare centru de inchiriere din zona. Daca va place, puteți chiar sa faceți un tur cu ghid cu alți ciclisti.

Vizitarea orasului Amsterdam cu vaporul

Exista o mulțime de lucruri pentru a va ține ocupat in Amsterdam, indiferent daca doriți o istorie fascinanta sau o cultura captivanta. Rețeaua de canale a  facut ca orasul sa fie denumit Veneția Nordului si nici o evadare in Amsterdam nu este completa fara o excursie pe caile navigabile.

O sa descoperim si alte locuri fascinate din Amsterdam intr-un articol viitor. Pana atunci daca aveti timp, faceti un citybreak in Amsterdam. O sa doriti sa mai reveniti.

Cauta cazare la AmsterdamCauta zboruri catre Amsterdam

Îmi place: 17
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Amsterdam

Amsterdam ni se pare în primul rând cel mai tolerant oraş din lume, cel în care te poţi simţi liber ca nicăieri altundeva. Dar capitala Olandei este mult mai mult decât atât - este un oraş frumos, multicultural, cu o viaţă culturală efervescentă.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro