Madeira destinatie de vis

Articol în Destinatii, Ghiduri scris de Admin - 3 iulie 2018

Madeira este un grup de insule portugheze din nordul oceanului Atlantic. Constand din doua insule locuite (Madeira si Porto Santo) si trei insule nelocuite, cu capitala la Funchal. Arhipelagul este situat la aproximativ 580 km de coasta africana si la 860 km de Lisabona, capitala Portugaliei.

Arhipelagul Madeira face parte din Macaronesia, o regiune de orgine vulcanica, alaturi de insulele Capul Verde, Azore, Selvagens si Canare. 

Amplasarea geografica si relieful muntos determina un climat bland, cu temperaturi medii situate intre 22 °C vara si 16 °C iarna. Clima subtropicala este favorabila culturilor de vita de vie (cu renumitul vin de Madeira), trestie de zahar, bananieri, portocali, lamai. 


Funchal, cel mai mare oras din Madeira, este situat pe coasta sudica a insulei principale. Pe langa capitala mai exista alte cateva orase importante, si anume Porto Santo, Machico, Cámara de Lobos, Santa Cruz das Flores si Santana. 

 

Cum sa ajungi in Madeira?

Daca cauti din timp, vei putea sa gasesti un zbor cu avionul la un pret cat, de cat acceptabil (in jur de 260EUR/persoana dus-intors), cu escala. Daca treci peste faptul ca o sa stai cam 12-14 ore in avion, o sa vezi ca o data de ai ajuns in Madeira, tot efortul tau va fi rasplatit.

Cauta cazare la MadeiraCauta zboruri catre Madeira

Unde stau in Madeira?

O sa gasesti hoteluri la preturi mult mai mici decat in alte parti ale Europei, iar serviciile sunt  foarte bune (20 EUR/noapte si 140 EUR/noapte.) In plus, si celelalte preturi pentru mancare, bilete muzeu, inchirierere masina nu sunt ridicate.

Cauta cazare la MadeiraCauta zboruri catre Madeira

Ce sa faci in Madeira?

Exista o gama larga de oportunitati pentru a va satisface nevoile de petrecere a timpului liber. Atlanticul va invita sa navigati cu balenele sau delfinii, poti face schi nautic, surfing, scufundari si, bineinteles, inot. Temperaturile la mare variaza intre 18 si 24 ° C, in functie de perioada din an. Pentru entuziastii subacvatici, linia de coasta Garajau ofera una dintre primele rezervatii naturale subacvatice din Europa.

 Daca preferi sa stai pe  uscat exista o multime de activitati de petrecere a timpului liber disponibile. Pentru ziua perfecta, relaxati-va si permiteti-i pe altcuiva sa va arate Madeira ... puteti lua un ghid dpentru a va arata cele mai bune parti ale insulei. Vedeti nordul si vestul, sudul si estul muntilor, sau luati o jumatate de zi pentru faimosul tur al insulei Nun's Valley. (Preturile pentru un ghid cu masina 4x4 incep de la 50 EUR).

Daca esti pasionat de istorie, poti avea o vizita interactiva prin trecutul Madeiriei la Centrul Story sau pur si simplu rataciti pe strazile capitalei pentru a va intalni in zone istorice fermecatoare si in piete pitoresti. Numeroase biserici si catedrale dateaza din secolul al XV-lea, de la micuta pestera bazala a Capelei de São Vicente pana la interioarele ornamentate ale Catedralei Sé.

Agricultura este inca o parte importanta a resurselor insulei, iar vizitatorii vor vedea terase ingenios cultivate de-a lungul dealurilor peste tot, in special in municipalitatile mai rurale. Pietele traditionale de strada stralucind cu piramide colorate de produse sunt o modalitate excelenta de a experimenta viata locala. Cu toate acestea, o vizita la Piata Fermierilor, din Funchal, este esentiala. Culorile si aromele multor produse regionale va vor trezi simturile!

Peisaje naturale incantatoare

Multe dintre rezervatiile protejate din Madeira reprezinta o adevarata minune pentru iubitorii de natura. Nivelele de mers pe jos prin padurile rare Laurissilva ii recompenseaza pe excursionisti cu vederi minunate la munte. Numeroasele parcuri si gradini ofera fascinante plante subtropicale si un covor spectaculos de culoare, culminand cu Festivalul anual de flori din primavara.

Cauta cazare la MadeiraCauta zboruri catre Madeira

Una dintre atractiile  unei vacante pe insula este oceanul care nu este niciodata prea departe! Petreceti-va zilele explorand linia de coasta a stancilor maiestuoase, a plajelor cu pietris si a piscurilor naturale de piatra care atesta originea vulcanica a insulei sau puteti lua un feribot sau un zbor spre Porto Santo si bucurati-va de mile de plaje de aur. Cu un climat aproape perfect, vizitatorii insulei realizeaza ca o excursie la Madeira nu este suficienta!

Dincolo de peisajul sau magnific, clima blanda, ambianta senina, traditii populare colorate, gastronomia sa este la fel de seducatoare. Bucataria locala se bazeaza pe traditiile taranesti si, in termeni generali, cat mai aproape puteti ajunge la metodele traditionale de pregatire si gatit, cu atat mai bun este gustul. Daca sunteti iubitor de supa, ar trebui sa incercati delicioasa supa de tomate „E cebola” (supa de rosii si ceapa) .De asemenea, foarte populara este „Açorda”, o supa de paine facuta din bucati mari de paine, usturoi, cimbru si ulei de masline.

Merita vazuta aceasta  destinatie pentru biodiversitate, mancare, peisaje si atractii turistice. Este total diferit de ce gasim in Europa iar majoritatea oamenilor vorbesc engleza,germana si franceza foarte bine.

Cauta cazare la MadeiraCauta zboruri catre Madeira

Îmi place: 24
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Apartament Sea View

200.00 RON Prețul include: Cazare 4 nopti 2 persoane

Articole recente

Madeira

Madeira este un grup de insule portugheze din nordul oceanului Atlantic. Constand din doua insule locuite (Madeira si Porto Santo) si trei insule nelocuite, cu capitala la Funchal. Arhipelagul este situat la aproximativ 580 km de coasta africana si la 860 km de Lisabona, capitala Portugaliei.Clima subtropicala este favorabila culturilor de vita de vie (cu renumitul vin de Madeira), trestie de zahar, bananieri, portocali, lamai.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro