Insula Kos Grecia

Articol în Destinatii, Ghiduri, Obiective, Cultural scris de Admin - 13 aprilie 2018

Langa Golful Gokova, in regiunea Egeea de Sud, se gaseste insula greceasca Kos. Insula Kos este marginita de apele Marii Egee, iar aceasta presupune o plaja imensa, intotdeauna vizitata de localnici si turisti.

Insula are un trecut istoric bogat, cu nuante din mitologia romana, care mentioneaza ca insula fusese vizitata de insusi Hercule. In timp, Insula Kos s-a facut cunoscuta si pentru vinurile sale exceptionale, iar mai apoi, Aristotel (384 i.H-322 i.H) mentioneaza despre tesaturile din matase efectuate de catre femeile de pe insula, articolele  de imbracaminte fiind realizate in fabrici mari, de catre femeile-sclavi.

Kos era totodata si spatiul cu menire educativa, pentru ca aceasta era statiunea in care decurgeau lectiile de educatie pentru copiii lui Ptolemeu (Hipocrate, Apelles, Philitas, Teocrit). In secolul XIV, orasul Kos se dezvolta accelerat, devenind unul dintre cele mai mari centre comerciale si culturale ale Marii Egee. Strabon, mentiona in scrierile sale  din perioada respectiva ca, Mitridate a fost trimis la Kos, cu scopul de a-i aduce reginei  Cleopatra a Egiptului,  tot aurul pe care aceasta l-a depozitat si l-a pastrat  un timp indelungat acolo.

 

Inca din cele mai vechi timpuri, Piata Municipala din Kos, a  fost considerata una dintre cele mai mari de acest fel din oras. Initial, aceasta avea functia de centru comercial si era locul de reuniune  a multor locuitori din Kos, ea mai fiind numita “Inima orasului”. Este de remarcat ca, in timp, cercetatorii au descoperit aici adevarate comori, sub forma de monede, opere de arta, etc. Se zvoneste, totodata, ca locurile ar fi bintuite de mistere si fenomene inexplicabile. Aceasta, dupa ce un tinar de aproximativ 20 de ani, care se presupune ca se afla acolo, a disparut  intr-un mod inexplicabil, nefiind gasit nici pina in prezent.

Orasul Kos este un centru cultural al insulei, care se remarca printr-o arhitectura impecabila, persistind cladirile albe, hotelurile  si restaurantele. Cluburile de noapte nu sunt intr-un numar foarte mare, dar cele existente, formeaza o regiune in oras, numita "barstreet", ceea ce in traducere ar insemna ”strada barurilor”.

Orasul se mindreste cu o fortareata  care dateaza din sec. XIV si se presupune ca a fost construita de catre Cavalerii Sfântului Ioan din Rhodos, chiar la inceputul secolului. De asemenea, legendele spun ca acesta ar fi locul nasterii celebrului Hippocrates, iar in centrul orasului, veti putea admira un templu, in care, conform spuselor, acesta si-a facut studiile si copacul lui Hippocrates care se spune ca dateaza din vremea lui. Vizitind oraselul Kos, veti observa mai multe constructii in cinstea “parintelui medicinii”, adica a lui Hippocrates: Institutul International Hippocrates, Muzeul lui Hippocrates. In apropiere de aceste monumente, veti observa ruinele, care prezinta o valoare inestimabila pentru localnici. Aceste ruine fusese cindva locasul in care Herodicus ii preda lui Hippocrates medicina.

Pomul lui Hippocrates

Kos este cunoscuta drept una dintre cele mai fierbinti zone de croaziera din Europa. Unii turisti, vin special pentru a face iahting. Majoritatea serviciilor de iahting, sau plimbarile cu catamaranul sunt furnizate de Yachting Istion, acestia asigurind o navigatie ideala, cu tot confortul: combustibil, ambarcatiuni, WC-dusuri, pompa de canalizare, etc. Pe langa aceste comoditati, turistii vor fi indrumati, propunindu-se anumite itinerarii de navigatie de la Insula Kos spre celelalte insule invecinate, sau spre anumite zone ale coastei Turciei. Asadar, nu ratati o plimbare cu catamaranul, care va va lasa amintiri  nemaipomenite pe mult timp.

Insula Kos Portul

Insula Kos, este una dintre cele mai dezvoltate ale Greciei, de aceea, ar fi posibil sa rivalizeze la capitolul turism si monumente istorice, doar cu Rhodos, o alta insula, considerata, pe buna dreptate, cea mai populara. Arhitectura Insulei Kos este, indiscutabil, una moderna, dar in ciuda acestui fapt, Kos pastreaza o multime de cladiri antice romane. Printre acestea se numara si Casa Romana, unul dintre cele mai luxoase conacuri ale culturii romane, care s-au pastrat pina in prezent. Monumentul se gaseste in partea de vest a orasului Kos si pastreaza in sine o gama larga de obiecte valoroase precum: fresce, sculpturi, mozaicuri etc.

La aproximativ 25 de minute din centrul oraselului Kos, se gaseste Parcul acvatic Lidos. Distractiile si jocurile care se organizeaza in cadrul parcului, sunt destinate in special maturilor si tinerilor,  deoarece, pe alocuri, sunt destul de periculoase pentru a fi practicate de copii. Una dintre cele mai populare activitati este cea cu inelul flotant,  sau cu “ drumul zburator”. Acesta din urma, presupune un canal inclinat,  care incepe de la o inaltime destul de spectaculoasa si sfirseste prin aterizarea intr-un  bazin imens.

Parcul acvatic Lidos

Restaurantele care se gasesc pe teritoriu, dau mari batai de cap turistilor, din cauza preturilor extrem de ridicate. In timp ce va aflati in parc, fiti atent la microfonul care anunta permanent despre cursele retur de la Parcul acvatic Lidos.

Pentru turistii iubitori de distractii, in oraselul Kos, veti putea gasi o gama variata de restaurante, pentru toate preferintele si toate “buzunarele”.

Restaurant Lofaki Cafe se plaseaza pe locul 1 din aproximativ 273 de restaurante cate exista in Kos, iar experienta la acest restaurant este de cotata drept „excelenta”. Restaurantul este destinat unei game largi de manifestari, precum: intalnirile dintre grupuri de afaceri, organizarea zilelor de nastere, intalniri romantice etc.

Restaurant Lofaki Cafe

Un alt restaurant care prezinta interes pentru turisti este . Fiind situat in imediata apropiere de plaja, acesta functioneaza de dimineata devreme, pana seara si este intotdeauna arhiplin.

Restaurant Avanti Insula Kos

Pentru turisti, indiscutabil, este foarte importanta statiunea aleasa pentru odihna. In acest sens, statiunea Kardamena este  cea mai populara de pe insula. Localizata la aproximativ 40 de minute, in directia sud-vest de oras, ofera o plaja excelenta, cu sezlonguri si zone de innot aflate in siguranta. De asemenea, veti fi atrasi de portul mic, in care se practica pescuitul, iar pentru cei dornici de distractie, zona  presupune  o gama larga de baruri, cafenele, taverne, pe toate gusturile.

Kos Grecia Kardema

Pentru cei dornici de locuri mai putin aglomerate, cu mai putine baruri, cafenele, cluburi de noapte, Kefalos ar fi locul ideal. Destinatia respectiva este nou aparuta si devine tot mai mult  in voga, datorita conditiilor favorabile de aici pentru practicarea windsurfing-ului.

Una dintre cele mai apropiate statiuni de la orasul Kos, este statiunea Tingaki. Aceasta este perfecta pentru doritorii de a face bai de soare, de a bea un suc rece, relaxant, la un bar, sau de a privi luminile stralucitoare ce se aprind pe timp de noapte in orasul Kos.

Cauta cazare in KosCauta zboruri catre Kos

Cele mai frumoase plaje de pe Insula Kos

Plaja Tigaki

Tigaki este plaja cea mai apropiata de orasul Kos, situata la 11 km nord de oras si este una dintre cele mai frumoase plaje si cele mai populare de pe insula. Tigaki este o plaja de nisip alb, avand o lungime de peste 10 km, cu uimitoare ape cristaline de mica adancime. Frumusetea peisajului este sporita de abundenta de verdeata si de flori.

Kos Plaja Tigaki

Plaja Paradise

Paradise Beach este una dintre cele mai populare plaje din Kos, situata la 33 km de orasul Kos si la 7 km de Kefalos. Plaja Paradise ramane fidela numelui sau, creand o combinatie excelenta de nisip alb si ape cristaline. Trebuiesc vizitate pe aceasta plaja celebrele bule de aer care ies pe mal, formate de vulcanul Nisyros, aflat in vecinatatea insulei.

Insula Kos Grecia

Plaja Lagades

Plaja Lagades (sau Lagada) este situata la 38 km de orasul Kos, langa satul Kefalos. Plaja este partial organizata turistic, cu sezlonguri si umbrele de plaja, un loc ideal pentru cei care iubesc sporturile de apa. Apele turcoaz si nisipul alb, reprezinta un decor ideal pentru orice turist.

Tavernele ofera mancaruri grecesti de cea mai buna calitate in special preparate din peste si fructe de mare. Lagades, impreuna cu alte plaje fac parte din Golful Kefalos si sunt usor accesibile din portul Kefalos. In regiune se gasesc plaje mai putin aglomerate, deoarece zona este stancoasa si cu putina vegetatie.

Kos Grecia Lagades

Plaja Marmari Limnaria

Marmari este situata la 15 km vest de orasul Kos si la 4 km de satul pitoresc Pyli. Marmari Limnaria este una dintre numeroasele plaje din Marmari, o statiune turistica a insulei Kos. Bine organizata turistic, cu sezlonguri si umbrele de soare, aceasta plaja este lunga si nisipoasa. Apa este curata si coasta este intesata cu hoteluri si taverne.

Plaja Therma

Plaja Therma a fost numita asa din cauza izvoarele sale termale care se varsa in mare si incalzesc apa. Plaja este formata din nisip negru, fin si este situata la 8 km de centrul orasului Kos.

Kos Grecia Plaja Therme

Daca va intrebati de cazare, gasiti cazare pe toate gusturile iar raportul calitate-pret este foarte bun. Am gasit hoteluri de lux cu toate facilitatile care asigura turistilor o experienta de neuitat si mult confort.

Cauta cazare in KosCauta zboruri catre Kos

Insula Kos Grecia Hotel

Kos Grecia Camera Hotel

Kos Grecia Piscina Hotel

Îmi place: 5
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Kos

Orasul Kos este un centru cultural al insulei, care se remarca printr-o arhitectura impecabila, persistind cladirile albe, hotelurile  si restaurantele. Cluburile de noapte nu sunt intr-un numar foarte mare, dar cele existente, formeaza o regiune in oras, numita "barstreet", ceea ce in traducere ar insemna ”strada barurilor”.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro