Milano văzut împreună cu copiii

Articol în Copii scris de Admin - 15 decembrie 2017

Călătoriile către Milano sunt printre cele mai ieftine atunci când pleci de la noi din ţară. În plus, o călătorie de 2 ore înseamnă o distanţă acceptabilă. Aşa că nu este de mirare dacă alegi Milano că unul dintre citybreak-urile pe care le faci împreună cu copiii.

Milano chiar dacă este un oraş mare, frumos şi elegant, nu are atât de multe obiective pe care vrei neapărat să le vezi. Trei zile petrecute în oraş împreună cu copiii ar trebui să fie suficiente ca şi voi şi ei să fiţi foarte mulţumiţi.

Cum vă deplasaţi?

Când eşti însoţit de copii nu poţi umbla pe jos atât de mult precum ţi-ar plăcea. Cea mai ieftină şi, în acelaşi timp cea mai plăcută de către copii, modalitate de a vă deplasa este folosind tramvaiele. Milano are o bună reţea de tramvaie, multe dintre ele cu aspect vintage, aşa că vor fi foarte apreciate. Luaţi abonamente pe o zi întreagă, ca să puteţi urca şi coborî de câte ori doriţi. Pentru copii călătoriile sunt gratuite.

Ce să vedeţi?

Cred că cea mai bună strategie este să vedeţi câte puţin din fiecare: şi catedrala impresionantă din piața centrală, şi castelul, şi parcuri cu locuri de joacă şi un muzeu sau două.

Domul

Este cu adevărat o clădire impresionantă, enormă şi foarte împodobită, a cărei construcție a durat 6 secole. Iar dacă vă urcaţi pe acoperiş copiii vor fi cu adevărat cuceriţi. Este însă posibil să fie un pic de coadă, aşa că încercaţi să evitaţi perioadele de sărbătoare, ca să fie mai liber.

Giardini Pubblici Indro Montanelli

Giardini Pubblici Indro Montanelli este un parc aflat în centrul oraşului, aşa că este uşor de ajuns la el. Aveţi aici locuri de joacă special amenajate, carusel, posibilitatea de a închiria ponei sau de a face un picnic. Dacă vremea este urâtă puteţi vizita Muzeul de Istorie Naturală, care este lângă. Scheletele de dinozauri întâlnite acolo vor fi foarte apreciate.

Castelul Sforza

Castelul Sforza este exact cum ne închipuim că ar trebui să arate o cetate medievală - cu ziduri exterioare, turnuri circulare, curte mare cu iarbă. Castelul a fost construit în sec XIV şi este acum gazdă a numeroase muzee, de la un acvariu până la sala de arme.

Muzeul de Ştiinţă şi Tehnica Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci a trăit şi lucrat în Milano o mare parte din viaţa sa, iar acest muzeu care îi poartă numele îi este dedicat. Nu are însă numai invenţii ale lui da Vinci, ci găzduieşte invenţii ştiinţifice făcute până în zilele noastre. Muzeul este atât de mare încât ai putea petrece o zi întreagă în el şi să nu te plictiseşti.

Ce să mâncaţi?

Aici chiar nu este dificil, copiii adoră mâncarea italiană. Şi ce anume nu este de iubit, cu pizza, paste şi îngheţata la fiecare colţ de stradă? Vă sfătuiesc să vă uitați la acest filmuleț - redă minunat atmosfera din Milano.

Îmi place: 21
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Milano

Dacă alegi să călătorești în Italia nu ai cum să nu vezi Milano, cu Domul sau impresionant, una dintre cele mai mari catedrale din lume. În plus, Milano este oraşul unde faci cumpărături dacă te preocupă modă şi este un punct central de unde ajungi cu uşurinţă în alte oraşe mari ale Italiei.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro