Portugalia, Porto o destinatie romantica

Articol în Destinatii, Obiective scris de Admin - 20 martie 2018

Intr-o scurta vizita la Porto, exista cateva locuri care nu pot fi ratate.  Din descrierea facuta de  multi vizitatori, acest oras are ceva mistic care este greu de descris in cuvinte si care variaza in functie de locul, de timpul si de lumina care cade peste el. Raul Douro si patrimoniul sau pe ambele maluri, cu podurile si monumentele sale, balcoanele inflorite si magazinele de pe strazi il claseaza drept un oras romantic in care frumusetea naturii se imbina perfect cu cladirile incarcate de istorie. Centrul istoric al orasului Porto si raul Douro de pe latura Gaia, unde se afla cabanele Port Wine, sunt clasificate drept Patrimoniu Mondial.

 Ce putem face in Porto?

In afara de a merge la o plimbare prin centrul orasului si a te bucura de vestitul vin de Porto, cand ajungeti in Porto trebuie sa vizitati:

Palacio da Bolsa Porto Portugalia

Construit in 1842, stilul sau arhitectural principal este britanic neoclassical, cu toate acestea veti gasi un amestec excelent de stiluri si arte decorative pe o vizita aici. Sala araba este cea mai uimitoare camera din palat si sunteti sigur ca va veti lasa maxilarul cand veti intra. Se simte ca si cum ati fi transportat direct in 1001 de nopti.Aceasta a fost bursa de valori din Porto, iar astazi este sediul Asociatiei Comerciale a orasului.

Palacio da Bolsa Porto Portugal

Majestic Cafe

Majestic Café este cea mai frumoasa cafenea din Porto. De fapt, este pe Top 10 din cele mai frumoase cafenele din lume. Ea dateaza din 1921 sub numele de Elite. Se afla pe strada Santa Catarina, principala pietonala din oras. Nu o puteti rata. Fatada este superba, dar cand intrati in gura se deschide si suna "UAU"!

Aceasta cafenea era punctul de intalnire al elitei orasului. Scriitori, politicieni, artisti, ganditori. Tu numesti asta. La vremea respectiva, elitele s-au intalnit in diferite cafenele din jurul orasului pentru a face schimb de idei si a discuta subiecte diferite cu o ceasca de cafea sau un pahar de absint.

Timpul si-a luat locul si locul a fost neglijat. Glamourul "la belle époque" a daruit neglijentei si Café Majestic nu mai era maiestuos! In 1994, Majestic a fost redeschis dupa doi ani de lucrari de reconstructie pentru a aduce inapoi glamourul din anii '20 si a da cafeaua inapoi la Porto!

Majestic Cafe Porto

Libraria Lello & Irmao

Libraria Lello & Irmao a fost deschisa in 1906 si, desi are inca o colectie fina de carti de vanzare, libraria insasi este ceea ce majoritatea oamenilor vin sa vada. De la o scara curba superba la luminarea uimitoare a luminarii, este o sarbatoare pentru ochi.

Cand am descoperit Porto, m-am indragostit de acest oras. Am facut-o atat de natural... incat i-am spus  prietenei mele sa se mai mergem acolo. De fiecare data cand vizitezi acest oras mai descoperi ceva. Este cu siguranta una dintre cele mai romantice destinatii din Europa. Cand aveti un pic de timp liber si doriti sa plecati undeva..Nu il ratati!

Cauta cazare la PortoCauta zboruri catre Porto

Îmi place: 2
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Porto

Intr-o scurta vizita la Porto, exista cateva locuri care nu pot fi ratate.  Din descrierea facuta de  multi vizitatori, acest oras are ceva mistic care este greu de descris in cuvinte si care variaza in functie de locul, de timpul si de lumina care cade peste el. 

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro