Reykjavik, capitala Islandei

Articol în Destinatii, Ghiduri scris de Admin - 22 martie 2018

Reykjavik cea mai nordica capitala a lumii, o destinatie interesanta din multe puncte de vedere. Daca doriti sa va incarcati bateriile intr-o calatorie in aer liber si doriti sa beneficiati  de izvoare geotermale sau spa-uri de lux de interior, aici trebuie sa ajungeti.  Din punct de vedere cultural, Reykjavik include o scoala  de muzica si o scena artistica recunoscuta pe plan international, mancare minunata si viata de noapte  "entuziasta". Pregateste-te sa explorezi capitala unei tari cu totul deosebite.

Cauta zboruri aici...

Am sosit....

Zborurile aterizeaza pe Keflavic, singurul aeroport international din Islanda. Dupa ce ai coborat din avion, poti face o prima oprire in duty-free.

Daca ai terminat cumparaturile scoate niste bani de la bancomat si mergi la biroul de informatii Flybus (langa banda de bagaje) pentru a cumpara un bilet dus-intors cu destinatia Reykjavik (cu retur la aeroport, la sfarsitul calatoriei). Autobuzele pleaca la circa 30-40 de minute dupa fiecare aterizare a unui avion.

Ca alternativa, poti lua taxiul pana la senzationalul centru spa geotermal Blue Lagoon, apoi autobuzul inapoi catre Reykjavik. (vara, Flybus te duce de la aeroport la Blue Lagoon, dar cursa nu este operata tot timpul iarna).

Daca mergi pe cont propriu in Islanda iti poti rezerva hotel aici... sau aici..., in functie de bugetul pe care il ai pentru aceasta excursie. Indiferent de ce hotel alegi, in general camerele sunt curate, singurul inconvenient ar fi ca uneori camerele sunt mai mici decat cele cu care suntem noi obisnuiti dar, te asigur ca daca bugetul tau este mai generos si alegi un Hotel Spa nu vei fi dezamagit.

Hotel in Blue Lagoon Islanda

Hotel Northern Light

Hotel Northern Light Inn

Islanda

Ce putem vizita?

Daca vrei sa vezi Reykjavik de la inaltime nu este varianta mai buna decat Hallgrimskirkja, sau “biserica alba” asa cum este cunoscuta de multi. De aici vei vedea aproape tot ce exista in oras si atat timp cat poti gasi drumul de acolo la hotel, nu te vei rataci niciodata in Reykjavik. Poti intra in biserica si poti lua liftul pana in varf, pentru a admira panorama orasului.

Hallgrimskirkja noaptea

Hallgrimskirkja vedere din fata

Hallgrimskirkja in interior

Dupa aceea, poti face o plimbare pana la sculptura Solfar (calatorul soarelui), aflata pe faleza si apoi poti merge  in port, unde poti servi pranzul la Icelandic Fish and Chips unde te vei putea bucura de minunatele preparate de peste si fructe de mare.

Solfar Islanda

Fish and chips Islanda

Daca ai noroc de vreme buna neaparat trebuie sa te bucuri de natura. Aici ai sa gasesti unele dinte cele mai frumoase peisaje ale lumii. Poti  sa inchiriezi o masina sa faci turul Golden Circle sau sa vezi caii islandezi care sunt mici de statura si foarte blanzi. Drumurile pana la Golden Circle sunt bine intretinute si daca nu vine vreo furtuna, calatoria va fi chiar placuta. In plus, masina iti ofera libertatea de a opri cand vrei si  sa poti admira in voie peisajele.

Golden Circle

Golden Circle Tour

Cai islandezi

Dupa o zi de explorari turistice, s-ar putea sa iti doresti o bere si sa te tenteze un tur al Ölgerðin, cea mai veche berarie din Islanda. Aici ai ocazia sa gusti cateva tipuri de bere, precum si bauturi traditionale: Applesin, Malt si Brennivin.

Cumparaturi si muzee...

Daca iti doresti sa achizitionezi suveniruri poti merge Kolaportið market, unde vei gasi diferite obiecte vechi sau daca ai bani de cheltuit, cumpara niste haine de calitate de la magazinul 66° North sau mergi in centrul comercial Kringlan.

Kolaportid piata de suveniruri Islanda

Nu uita sa faci  o vizita in unele dintre muzeele orasului, pentru a invata mai multe despre istoria si cultura acestei tari. Settlement Exhibition Museum este favoritul multora, iar daca este miercuri, este cea mai buna zi pentru a vizita Casa de Cultura, intrucat intrarea este libera.

Settlement Exhibition Museum

Daca ai mai mult timp puteti vizita si  locatia unde s-au filmat scenele serialului TV – Games of Thrones sau  tunelurile de gheata, toate vor fi experiente de neuitat, garantat.

Game of Thrones Tour

Cauta cazare la ReykjavikCauta zboruri catre Reykjavik

Îmi place: 4
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro