Salonic 24 de ore de relaxare

Articol scris de Admin - 10 mai 2018

Salonic este un oras placut unde gasesti istorie, delicatese culinare, mare si atmosfera de vacanta. Ce-mi place este ca te poti bucura de toate astea mergand pe jos si oprindu-te atunci cand iti doreste inima.

Cum ajungi in Salonic?

Noi alegem mereu varianta de mers cu masina faci cam 12 (depinde cat este de aglomerat) dar, poti sa mergi si cu avionul sigur vei gasi o oferta low-cost si in plus il poti vizita tot anul dar, daca mergi vara te poti bucura din plin si de marea turcoaz din zona.

Cauta cazare la SalonicCauta zboruri catre Salonic

Unde stam in Salonic?

Hotel Panorama Salonic

Daca iti rezervi din timp cu siguranta o sa gasesti un loc de cazare in care sa te simti confortabil.  Daca vrei un hotel sa iti recomandam un hotel, poti incerca Makedonia Palace este situat chiar pe faleza, in apropierea centrului orasului Salonic si ai la dispozitie in incinta hotelului si  2 restaurante decorate cu mult gust. Preturile nu sunt mici dar, gasesti delicatese culinare gustoase. 

Daca nu doresti sa stai la hotel, dar doresti sa stai chiar in centru atunci Aristotelous Boarding House poate fi alegerea potrivita pentru tine. Se afla la 100 m de Piata Aristotel si  la 300 m de Muzeul Luptei Macedoneene. Pentru cei care nu doresc sa stea neaparat in centrul orasului,  Hotelul Panorama isi intampina  oaspetii intr-o atmosfera familiara, oferind un mediu luxos si un standard ridicat al serviciilor.

 Ce poti face in Salonic?

Poti vizita  cladirile din vechiului port apoi poti sa o iei la pas de plimbare si vei avea ce sa vezi. In Salonic vei gasi si o groaza de muzee care sunt situate destul de aproape unul de celalalt, asa ca daca doresti si ai timp poti sa dai o raita. Noi am preferat ca  in prima zi sa vedem Salonicul si apoi, pentru ca eram cu masina sa o luam spre Halkidiki, spre plaja.

Ce poti vedea in 24 de ore, relaxat fara sa te grabesti?

Platia Eleftherias / Piata Libertatii, candva poarta marii pana cand orasul Salonic a inceput un timid proces de modernizare in sec. XIX. Inconjurata de cladiri frumoase: Banca Greciei, Cladirea Stein, Monumentul Holocaustului. Putina lume stie ca Salonicul a avut ca populatie majoritara in sec. XIX si inceput de XX, evreii, o comunitate extrem de veche formata de-a lungul secolelor de evreii pamanteni si evreii sefarzi. Piata Eleftherias, candva parte importanta a orasului evreilor, este un loc unde azi se mananca destul de bine si nu foarte scump.

Promenada cred ca este locul pe care trece obligatoriu fiecare turist, indiferent cat sta in Salonic. Este zona pietonala si a pistelor de bicicleta bine marcate, de pe str. Leoforos Nikis, partea dinspre mare, dreapta mergand spre Turnul Alb. Pe partea cealalta a bulevardului Nikis sunt blocuri moderne cu multe cluburi, cafenele si restaurante unde poti sta si privi marea dar printre masini.

Turnul Alb, Lefkos Pyrgos, simbol al Salonicului, ridicat din porunca lui Suleiman Magnificul dupa unele informatii il poti vizita in interior pentru ca are o expozitie sau  te poti urca in turn pentru a admira privelistea.

Salonic Piata Turnul Alb

Piata Turnului Alb este aproape mereu plina cu localnici sau turisti, seara mai multi sunt cei ce vin sa admire apusul soarelui. Chiar cantareti stradali, fotografi pasionati, vanzatori de maruntisuri si, daca doriti, o plimbare cu trasura de-a lungul promenadei. In apropiere este Teatrul de Stat Macedonean, o cladire frumoasa si destul de moderna.

Salonic - Statuia Alexandru cel Mare

Cauta cazare la SalonicCauta zboruri catre Salonic

Grupul statuar Alexandru cel Mare pe calul sau Bucefal este tot in zona promenadei. Marele Alexandru din bronz vegheaza asupra orasului pe care adevaratul Alexandru nu l-a cunoscut. Ea este acolo din anul 1974 cand a fost dezvelita, autorul ei fiind Evangelos Moustakas. Monumentul Alexandru calare pe Bucefal (unele texte zic Ducipal, cal frumos si sprinten) are in jur celebrele falange macedonene, “sarissa” perpendiculare pe micile scuturi. Aceasta parte este la fel de importanta ca si statuia. Sarissa a fost arma inventata de Filip al II-lea si perfectionata de Alexandru al III-lea, cel Mare si cu ea au cucerit Egiptul.

Salonic - Piata Aristotel

Piata Aristotel / Platia Aristotelous, locul placut pentru intalnirile de orice fel, este aproximativ la jumatatea distantei dintre Muzeul Fotografiei si Turnul Alb. In dreapta ei, daca stai cu spatele la promenada, este statuia lui Aristotel. Este un loc placut unde puteti sta pe banci si sa hraniti porumbeii sau sa beti o cafea si sa simtiti atmosfera. In acest oras mereu simti un aer de vacanta, oricand alegi sa te duci.

Salonic - Catedrala Sf Grigorie Palama

Mitropolia Salonicului si catedrala Sf. Grigorie Palama este intr-o locatie frumoasa, pe str. Mitropoleos, paralela cu promenada si situata intre cele doua bulevarde mari, L. Nikis si Tsimiki. Aproape de mare si cu multi palmieri, complexul Mitropoliei Salonicului este un loc mai putin vizitat de turisti.

Salonic - Piata Kapani

Daca ajungi in Salonic da si o raita prin Piata „Kapani” din centru o vei gasi la un moment dat pe strazile cu multe magazine. Poti sa iti iei de aici condimente, ulei de masline sau diverse produse grecesti.

Salonic Grecia

Restaurante si cafenele in Salonic

Salonic restaurant

Daca ajungi in centru ai sa vezi, ca mergand pe jos, pe stradute ca vei gasi destule restaurante si cafenele in care se mananca foarte bine. Daca vrei o recomandare, se mananca foarte bine si gasesti mancare pentru toate gusturile la Restaurantul Palati (str. Plateia Plateia Morichovou  nr. 6 ), iar daca vrei ceva specific cu fcuste de mare poti incerca Frutti di Mare   (str. Komninon 20 Louloudadika, Thessaloniki). Despre cafenele si cofetarii..ce sa va spunem sunt foarte multe si nu prea dau rateuri. Daca totusi doriti seara sa beti un pahar de vin cu” view” incercati Restaurantul Skyline, unde cu siguranta o sa va simtiti foarte bine.

Salata Greceasca

Cumparaturi

Daca ai rabdare, timp si bani cu siguranta o sa gasesti ceva prin magazinele din centru atat pentru tine, cat si pentru cei dragi. Atentie la suveniruri pentru ca gasesti aceleasi produse la preturi foarte diferite, asa ca fa un pic de sondaj al pietei inainte sa cumperi ceva. Daca esti cu masina poti sa te duci la Mediterranean Cosmos este undeva langa Salonic cand mergi spre Halkidiki si acolo o sa gasesti de la locuri de joaca pentru copii, restaurante, cafenele, o groaza de magazine cu preturi ok si lucruri frumoase.

Ce ne luam noi din Salonic? In primul rand ulei de masline. O sa spuneti ca se gaseste si la noi dar, va spun ca nu se compara. Bine, cel bun nu este ieftin dar este foarte bun si nu numai pentru salate, ci si pentru diferite iritatii ale pielii, mai ales pentru copii. Hainele din in si materiale racoroase, vase traditionale si daca va permiteti bijuteriile sunt ceva special, mai ales pentru doamne.

Cauta cazare la SalonicCauta zboruri catre Salonic

Îmi place: 7
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro