Bari - sudul Italiei, oras la Marea Adriatica

Articol în Destinatii, Ghiduri scris de Admin - 15 martie 2018

Bari este un oras situat pe coasta de sud-est a Italiei, cu iesire la marea Adriatica si situat, vis-a-vis de orasul Dubrovnik - Croatia. Este cel de al doilea centru economic ca marime, din regiunea sudica a Italiei si este un oras incarcat cu istorie si de contraste. Orasul vechi Bari ofera o prezentare fantastica a arhitecturii istorice, a unor cladiri importante precum Castelul Svevo, in timp ce orasul modern gazduieste cateva muzee fine si strazi comerciale. Combinatia dintre vechi si nou este evidenta in acest minunat oras de coasta.

Cum ajungem la Bari si ce facem?

Cel mai simplu ajungem cu avionul cu compania Wizz Air, pentru ca este singura care am gasit-o sa ajunga la destinatie fara escale. Zborul dureaza cca 1 ora si 50 de minute.

Cauta zboruri spre Bari aici...

Dupa ce am ajuns la destinatie, ne cazam (am gasit fara probleme locuri de cazare in conditii bune vezi aici hoteluri) si plecam la plimbare. Ce putem sa vizitam in Bari?

Bazilica San Nicola

Bari - Bazilica San Nicola

Aceasta biserica imensa din centrul orasului Bari este renumita pentru designul sau fantastic, interiorul opulent si este un loc important de pelerinaj pentru romano-catolicii din Europa.

Construita in 1197, aceasta biserica dedicata Sfantului Nicolas are un stil romantic si se afla cu mandrie in centrul vechiului oras Bari, in apropiere de port. Fatada frontala are cateva mici detalii si sculpturi fantastice, iar interiorul are un tavan de aur pur si simplu uimitor, cu lucrari de arta pictate. In interiorul se gaseste mormantul Sfantului Nicolae si o serie de sculpturi si mozaicuri notabile.

Catedrala San Sabino

Bari - Catedrala San Sabino

Desi este considerata a fi mai putin faimosa si mai cunoscuta decat bazilica San Nicola, biserica San Sabino este si ea o cladire fantastica in sine. Situata la o distanta scurta de Bazilica San Nicola, aceasta biserica este o alta cladire impunatoare In centrul orasului vechi din Bari.

Fatada frontala a bisericii are un design similar si este facuta din piatra alba si are mai multe sculpturi si ferestre ornate. San Sabino a fost construita in anul 1292 si este un exemplu important al arhitecturii romane. In interior exista o multitudine de desene pe piatra alba si marmura, precum si o cripta decorata elaborat.

Castelul Bari - Castello Normanno Svevo

Castelul Bari - Castello Normanno Svevo

Acest castel a rezistat in timp de sute de ani si se presupune ca a fost construit in anii 1100 de catre regele Roger al II-lea. Dispune de un design traditional cu o curte centrala, patru turnuri principale de paza si este inconjurat de un sant. In ciuda faptului ca este foarte vechi ramane inca in stare fantastica si are peretii si turnurile sale originale. Situat pe un deal, la vest de centrul vechi al orasului, castelul ofera o imagine fantastica a orasului.Puteti sa va plimbati prin curte sa urmati pasajele si sa admirati arhitectura fantastica

Orasul vechi din Bari

Bari  - Orasul vechi

Strazile stramte ale orasului vechi, te fac sa te simti ca ai intrat intr-un labirint atmosferic in timp ce se rasucesc si se intorc pe peninsula ingusta. Printre casele vechi pitoresti sunt cateva zeci de biserici si chiar mai multe sanctuare ascunse in zidurile sale si in patratele mici. Este usor sa va pierdeti, dar zona este suficient de mica pentru a va gasi rapid drumul sa puteti ajunge la catedrala sau la San Nicola.

„Via Sparano”

Bari - „Via Sparano”

O necesitate pentru iubitorii de cumparaturi, Sparano este singura zona pietonala a centrului si reprezinta o piatra de temelie a noului oras. Este principala strada comerciala din centrul orasului, plina de buticuri elegante cu branduri de prestigiu: Valentino, Gucci, Harry si Sons, Max Mara si Marina Rinaldi. Pentru cei care cauta magazine mai accesibile exista si  lanturi de magazine precum Zara, Benetton, Maglieria Glenfield, Camiceriile, La Rinascente, Prenatal, etc.

Un paradis pentru cei care iubesc sa faca cumparaturi intr-un spatiu calm si relaxat, departe de trafic, chiar daca este in centrul orasului.

Si vanatorii de suveniruri vor avea ce sa gaseasca la micii comercianti pe care ii gasesti pe strazile pietonale cu diverse obiecte confectionate manual.

Unde mancam?

Bari - Restaurant pe malul Adriaticii

Dupa atata plimbare e musai  sa ne oprim sa mancam.Aici se mananca unele dintre cele mai bune feluri de pizza. Daca totusi  doriti ceva mai sofisticat si ajungeti aici cand este cald afara nu uitati sa rezervati un loc la restaurantul din grota. O sa savurati atat mancarea cat si imaginea pe care o sa o aveti asupra marii.

Plimbare pe malul Adriaticii

Barii - Malul Adriaticii

O plimbare pe faleza la lasarea serii, niste poze si un pahar de vin, este reteta perfecta pentru a incheia o zi perfecta. Sa nu uitam faptul ca Bari totusi este un oras pe malul marii deci clar, iubitorii de mare nu se vor plictisi!

Vecinatati

In functie de  buget si timpul pe care il aveti la dispozitie puteti sa inchiriati o masina si sa  vizitati si orasele din apropiere:

Matera – se afla la 60 km - un oras antic, una dintre primele asezari din Italia

Alberobello – se afla la 60 km

Unde stam?

Hotel Oriente (vezi descrierea aici...) sau Hotel Nicolaus (vezi descrierea aici...) si nu numai.

Îmi place: 28
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Bari

Bari este un oras situat pe coasta de sud-est a Italiei, cu iesire la marea Adriatica si situat, vis-a-vis de orasul Dubrovnik - Croatia. Este cel de al doilea centru economic ca marime, din regiunea sudica a Italiei si este un oras incarcat cu istorie si de constraste.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro