Care este cel mai bun moment să vizitezi Praga?

Articol în Util scris de Admin - 18 ianuarie 2018

Se spune că Praga este frumoasă oricând. Şi nu contrazicem asta. Însă există momente mai indicate decât altele să o vizităm. Trebuie să ţinem cont de 2 aspecte - de vreme şi de afluxul de turişti.

Aglomerația în Praga

Praga este o capitală europeană foarte vizitată. Iar asta are impact asupra experienţei tale în general. Vei sta mult la cozi ca să intri la obiective, nu vei putea admira în voie splendorile arhitectonice, în centru îţi va fi foarte dificil să găseşti masă liberă ca să te aşezi să mănânci. Şi mulţi turişti se plâng de o lipsă de bunăvoinţă a celor care lucrează în servicii din cauza afluxului foarte mare de turişti.

Există, desigur, modalităţi de a îndulci aceste neajunsuri, cum ar fi să vizitezi muzeele seara, să faci rezervări la restaurant, dar şi mai simplu este să mergi în lunile în care afluxul de oameni nu este atât de mare. Adică iarna, cu excepţia lunii Decembrie, când sunt târgurile de Crăciun, sau primăvara şi toamna.

Vremea la Praga.

Temperaturile la Praga sunt scăzute şi poate să plouă destul de mult. Aşa că trebuie să ţii cont de asta atunci când vizitezi oraşul. De exemplu, în martie poţi avea surpriza să îţi fie mai frig decât te-ai aştepta. Însă în mai, vremea este suficient de frumoasă încât să petreci mai mult timp afară. Şi nici nu este vârful sezonului, aşa că ai străzile mai puţin pline decât în timpul verii. La fel de potrivit ar fi şi sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie. Însă ţine cont de faptul că vremea nu este foarte predictibila, aşa că ia o varietate de haine. Să nu îți lipsească ceva gros și ceva de ploaie.

Pe lângă faptul că este mai liber în aceste perioade şi preţurile sunt mai mici, poţi profita şi de festivalurile de muzică. Iar dacă prinzi zile în care vremea este urâtă sunt suficiente muzee din care să alegi.

Temperatura medie in timpul anului

 JanFebMarAprMayJunJulAugSepOctNovDec
°C-11491316181714930

Medie precipitatii

 JanFebMarAprMayJunJulAugSepOctNovDec
mm202028336967696639243226
Days151216161717181615161714

Sursa - holiday-weather.com

Îmi place: 18
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro