Cum să faci economii atunci când mergi la Praga

Articol în Util scris de Admin - 15 februarie 2018

Se tot spune despre Praga că este un oraş scump, însă nu costă la fel de mult precum Londra sau Paris. Senzaţia poate fi dată de faptul că nu plăteşti în euro, ci în coroane ceheşti, ceea ce te poate induce în eroare în privinţa preţurilor. De ex, o monedă de 50 de coroane valorează aproape 2 euro, aşa că nu este deloc un mărunţiş, aşa cum am fi tentaţi să o vedem.

Un alt lucru la care trebuie să fim foarte atenţi sunt casele de schimb. Mai ales în zonele turistice. Fie că sunt foarte mari comisioanele atunci când schimbaţi banii, fie cursul de schimb este foarte mult în dezavantajul vostru. Mult mai bine este să vă folosiţi cardul, întrucât puteţi plăti cu el în majoritatea locurilor. Nu puteţi însă să plătiţi în cazul obiectivelor turistice, aici aveţi nevoie de cash.

Unele localuri sunt scumpe. Mai ales cele aflate în zone aglomerate. Aici preţul unui suc poate să fie similar cu cel al unei mese în întregime. Există desigur, tot în centru, restaurante care sunt mai ieftine. Sunt mai ascunse şi cunoscute în special de localnici. Însă mâncarea aici poate să fie foarte bună, aşa că merită să încerci să le găseşti că să simţi gustul mâncării tradiţionale.

Nu lua taxiul, mai ales de la aeroport până în centru. Nici măcar nu merită să faci acest lucru întrucât transportul public este foarte bine pus la punct, nu vei aştepta, nu te vei înghesui.

Praga este un oraş foarte frumos şi sunt o mulţime de lucruri de văzut. Aşa că poți alege să faci mai ales acele lucruri care sunt gratuite. Există muzee care sunt gratuite în anumite perioade sau într-o anumită arie. Totul este să te interesezi, altfel ajungi să dai foarte mulţi bani pe intrările la obiectivele turistice. De ex, strada Aurului, un obiectiv turistic foarte îndrăgit în Castel, costa echivalentul a 10 euro, însă dacă ajungi seara după ora 17 este gratuit.

Dacă vreţi să vedeţi mai multe obiective turistice atunci poate fi o idee bună să cumpăraţi un Prague Card care vă oferă gratuitate pe transport în comun şi discount la intrararea la muzee. Îln acest fel nu mai plătiţi nici transportul de la aeroport.

În loc de concluzie: este bine să fiţi în general atenţi cât costă lucrurile şi să aveţi la voi moneda locală, în bani mărunţi, ca să evitaţi surprizele neplăcute.  Este posibil si să apară tot felul de cheltuieli suplimentare la care nu v-aţi gândit: loc de parcare pentruu maşina, bacşiş obligatoriu trecut pe bon etc.

Îmi place: 3
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro