Top lucruri de făcut dacă eşti în Sibiu

Articol în Ghiduri scris de Admin - 16 ianuarie 2018

Sibiul este un oraş în merită să mergi de câte ori ai ocazia. În primul rând pentru atmosferă. De fiecare dată m-a izbit impresia că în Sibiu trebuie să se fi întâlnit cei mai fericiţi oameni din România, cei mai relaxaţi şi iubitori de lucruri frumoase.

Ce poţi face dacă ajungi în Sibiu?

Centrul vechi

În primul rând vizitează centrul vechi, cu Piaţa Mare, unde au locul tot felul de evenimente şi Piaţa Mică, unde găseşti cu uşurinţă un local care să te îmbie la masă, sau măcar să bei o cafea. Îţi vor plăcea mult casele bine restaurate, unele dintre ele construite în sec XV.

Muzeul Brukental

Este cel mai vechi muzeu din România, găzduind în cele 4 etaje ale sale arta europeană. Clădirea, în stil baroc, a fost construită începând cu anul 1778, de către Baronul Samuel de Brukenthal, Guvernatorul Transilvaniei în perioada respective. Muzeul se afla în Piaţa Mare, aşa că este uşor de ajuns la el.

Turnul Sfatului

Este cel mai înalt turn din Sibiu şi oferă o panoramă a întregului oraş. Turnul a fost contruit în sec XIII şi a fost când turn de pază, când închisoare sau foişor de foc.

Parcul Cetăţii

Parcul este făcut în partea sudică a centrului şi aici se aflau în trecut bazinele cu apă de sub zidurile cetăţii. Veţi întâlni în plimbarea voastră  4 turnuri care făceau parte din vechea fortificaţie.

Plimbare cu bicicleta

Oraşul este mic şi partea bună este că poţi imediat să evadezi cu bicicleta în natură. Tot ce trebuie să faci este să o iei către muzeul Astra, un muzeu sătesc care este la ieşirea dinspre Păltiniş. Poate că muzeul nu te va impresiona cine ştie ce, însă lungă pistă pe lângă pădure cu siguranţă da.

Îmi place: 18
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Sibiu

Sibiu este unul dintre cele mai frumoase oraşe din România, cu arhitectură să săseasca şi cu o bogată viaţa culturală. Aproape de staţiunea montană Păltiniş şi Bălea Lac, este preferatul celor care fac un citybreak în România.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro