Trei sate pe care să le vizitezi pornind de la Sibiu sau Braşov

Articol în Destinatii scris de Admin - 11 ianuarie 2018

Este foarte posibil să fi auzit măcar în trecere de cât de frumoase sunt satele din Transilvania din zona Sibiului. Şi merită dacă ajungi în Sibiu sau Brasov să mergi să le vizitezi. Satele nu sunt mari, însă au case vechi, au biserici fortificate în centru şi simţi când eşti în ele că ritmul vieţii curge astfel. Dacă intri în casa unui sătean mai mult ca sigur vei găsi mobila pictată manual, mâncare tradiţională făcută cu ce are bun grădină de oferit în perioada respectivă şi obiceiuri străvechi.

Viscri

Este cu siguranţă o localitate celebră, datorită publicităţii făcute de Prinţul Charles. Aşa că localnicii au cui să ofere şosete din lana vesele şi dulceaţă cu care se mândresc. Din Sibiu până la Viscri faci 130 de km. Ajungi un pic mai repede din Braşov, sunt numai 90 de km. Ce poţi face la Viscri? În primul rând poţi admira biserica fortificată costruita în sex XIII şi sa vizitezi muzeul care are lăzi de zestre şi ceramică pictate manual. Şi poţi să te opreşti apoi la una din multele pensiuni, să mănânci un grătar făcut în curte şi să te bucuri de aer curat.

Biertan

Şi Biertan este o comună cu case săseşti. Este la 80 de km de Sibiu, în direcţia Sighişoara, aşa că este mai probabil să ajungi aici decât la Viscri. Aşezarea este menţionată încă din 1224. Ea era în acerbă competie cu alte 2 aşezări similare, Copşa Mare şi Richis. Deşi Bierten este acum un sat, ea a fost cetate, fiind construită asemeni unui oraş cu piaţa centrală şi o biserică fortificată. Biserica face parte din Patrimoniul Unesco şi este renumită pentru altarul pictat şi sistemul de închidere. Se spune că aici o încăpere era destinată celor care vroiau să divorţeze. Ei erau închişi având la dispoziţie un singur pat, o singură strachina şi o singură lingura.

Saschiz

De la cetatea din satul Saschiz nu a mai rămas mare lucru. Însă locurile sunt foarte pitoreşti şi merită vizitate. El este la 20 de km din Sighişoara, cum mergi spre Braşov. Satul este alcătuit din case săseşti, care fac şi ele parte din Patrimoniul Unesco.Comună a fost pe vremuri una dintre cele mai bogate, acum fiind pe cale să îşi recapete o parte din strălucire, ca urmare a turismului.

Îmi place: 23
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Sibiu

Sibiu este unul dintre cele mai frumoase oraşe din România, cu arhitectură să săseasca şi cu o bogată viaţa culturală. Aproape de staţiunea montană Păltiniş şi Bălea Lac, este preferatul celor care fac un citybreak în România.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro