10 locuri de vizitat în Maramureş

Articol în Destinatii scris de Admin - 20 februarie 2018

Aţi ajuns vreodată în Maramureş, acolo unde dealurile molcome cu case răsfirate ici-colo, te îmbie să meditezi la cât de vremelnic este totul şi cât de frumoasă este clipa de acum? Dacă plănuiţi să faceţi o călătorie în zona uite ce puteţi vizita, în funcţie de timpul pe care îl aveţi la dispoziţie şi cât de sportivi sunteţi.

Cimitirul vesel de la Săpânţa

Este, fără îndoială, un loc de care a auzit toată lumea. Întâlneşti aici exact ce nu te-ai aştepta de la un cimitir: culori vesele, umor, celebrarea momentelor mai puţin virtuoase din viaţă. Acest cimitir neobişnuit nu este o tradiţie foarte veche, prima cruce datează din 1960. Există şi un festival în zonă, la care vă recomandăm să participaţi Drumul Lung spre Cimitirul Vesel.

Mănăstirea Bârsană

Când ajungi în Maramureş nu se poate să nu vezi măcar o biserică de lemn. Iar una dintre cele mai frumoase este Mănăstirea Bârsană de pe valea Izei. Biserica a fost construită în sec XVIII şi a fost mutată de mai multe ori. Înăuntru vei vedea picturi foarte frumoase în stil baroc şi rococo.

Sighetul Marmaţiei

Sighetul Marmaţiei este al doilea oraş ca mărime din zonă, după Baia Mare. În trecut, aceasta era un important centru cultural şi istoric şi asta se vede când vizitezi oraşul. Dacă ajungi aici vizitează centrul vechi al oraşului şi mergi apoi la Muzeul Memorialul victimelor comunismului. Regimul Comunist a folosit închisoarea din Sighet pentru exterminarea elitelor. Nu rata nici Muzeul Satului Mramuresean unde vei întâlni gospodării ţărăneşti tipice pentru toate zonele din Maramureş.

Cascada cailor

În zona Cascada cailor trebuie să ajungi pentru frumuseţea locurilor, mai ales dacă îţi plac traseele prin natură. Ea este lângă staţiunea Borşa, aşa că vei găsi uşor cazare. Poţi veni aici chiar şi dacă eşti însoţit de copii, întrucât există telescaun care te duce până la cascada. Priveliştea de sus este spectaculoasă.

Rezervaţia Naturală Pietrosu Mare

Înălţimea acestui munte este de 2303 m. Aici relieful este glaciar, cu căderi de apă şi lacuri glaciare. Cel mai cunoscut este Lacul Iezer. Veţi întâlni numeroase trasee marcate. Plecarea se face în general de la staţiunea Borşa

.

Aceasta nu este nici pe departe o listă care să cuprindă toate lucrurile pe care merită să le vedeţi în Maramureş, aşa că urmează un nou articol cu alte 5 locuri de vizitat când ajungeţi în zonă.

Îmi place: 3
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro