Ce să nu ratezi când ajungi în Maramureş, continuare

Articol în Destinatii scris de Admin - 21 februarie 2018

Data trecută am prezentat 5 din cele 10 locuri de neratat din Maramureş. Să vedem acum următoarele 5 obiective. Dacă în articolul anterior am mers pe un traseu de Est-Nord, de data aceasta le vom vedea pe direcţia Est – Sud.

Mocăniţa Viseul de Sus

Nu poţi să ajungi în Maramureş fără să te plimbi cu această Mocăniţă. Are un traseu de 20 de km şi locomotivele sunt fie diesel, fie cu abur. Programul este afişat constant pe site-ul trenului http://www.cffviseu.com/ . Viseul de Sus este lângă staţiunea montană Borşa. Dus-întors durează aproape 6 ore, cu numeroase opriri, tocmai bune ca să te bucuri de peisaj.

Biserică din Ieud Deal

Biserica de lemn din Ieud Deal (denumită astfel pentru a o diferenţia de sora sa cu un secol mai tânără, biserica de lemn din sat) a fost construită în sec XVII şi este considerată a fi cea mai frumoasă biserica de acest tip din Maramureş. Tot aici a fost descoperit şi Codicele de la Ieud, despre care unii cred că este cea mai veche scriere românească. Biserică din lemn Surdesti Biserică din lemn de la Surdesti este renumită pentru înălţimea turnului sau, de 54 de m, unul dintre cele mai înalte din Europa. A fost construită în sec XVIII. Pictura interioară datează din aceeaşi perioadă.

Biserică din lemn Surdesti

Biserică din lemn de la Surdesti este renumită pentru înălţimea turnului sau, de 54 de m, unul dintre cele mai înalte din Europa. A fost construită în sec XVIII. Pictura interioară datează din aceeaşi perioadă.

Baia Mare

Baia Mare este unoras foarte frumos, afat la poale de munte, pe cursul râului Sasar. Oraşul există încă din sec XIV şi au rămas până în prezent numeroase fortificaţii: Turnul Măcelarilor, Turnul lui Ştefan. Nu poţi rata nici piaţa centrală. Baia Mare este într-o zonă minieră, aşa că va fi interesantă o vizită la Muzeul de Mineralogie. Însă cel mai apreciat obiectiv este Planetariul.

Lacul Albastru de la Baia Sprie

Este un lac mic, ascuns liniştit printre dealuri. Iar apa să se schimbă de la albastru către verzui, în funcţie de anotimp şi de lumina soarelui. Ajungi la el după o plimbare de aproape 45 de minute prin pădure. Adâncimea sa este de 4 m şi are o mare concentraţie de sulf. Însă se poate face baie în el.

Îmi place: 0
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro