Trei sate de poveste, iarna, în România

Articol în Destinatii scris de Admin - 5 februarie 2018

Un weekend la munte în România poate să fie foarte plăcut. Perfect dacă vrei o ieşire romantică în februarie. Totul este să ocoleşti pârtiile şi staţiunile foarte aglomerate de pe Valea Prahovei.

Haideţi să vedem ce alte opţiuni mai avem pentru a admira natura iarnă, la noi în ţară. Să încercăm să alegem un loc tradiţional, însă turistic, ca să avem unde să ne cazăm, să aibă peisaje frumoase, câteva obiective turistice către care să ne plimbăm şi, de ce nu, şi o pârtie, chiar dacă numai ca să ne dăm cu sania.

Rimetea, lângă Alba Iulia

Este un sat secuiesc, cel mai bine conservat din România. Şi asta din cauză că toate casele au fost restaurate, păstrând arhitectura de sec XIX. Localitatea este la poalele munţilor Trăscău, într-o zonă împădurită. Este la 56 de km de Alba Iulia, aşa că se găsesc în zona multe obiective de vizitat.

Arieşeni, Munţii Apuseni

Arieşeni se afla la 950m în munţii Apuseni. Este într-o zonă în care se schiază, dar şi potrivită pentru trasee către renumitul gheţar de la Scărişoara, către peşteri şi mănăstiri. Zona este foarte vizitată de turişti, aşa că se găsesc numeroase cabane. Zăpada este din belşug, o perioadă lungă din an, aşa că este destinaţia perfectă dacă vă este dor să fie totul alb în jur.

Hărman, lângă Braşov

Dacă nu vrei să te deplasezi foarte departe de un oraş mare, atunci o alegere foarte bună este satul Hărman, aflat la 10 km de Braşov. Aici se afla una dintre vestitele biserici fortificate ale Transilvaniei. Biserica are legătură cu Ordinul Cavalerilor Teutoni şi este construită din sec XIII. Găsiţi în sat pensiuni placute, cu mâncare bună, foartă multe lume prefera să stea aici în loc să aleagă aglomeratul Braşov când ajunge în zonă. În apropiere se afla Dealul Lempes şi Mlaştina Hărman, aşa că aveţi unde să faceţi lungi plimbări fără să vedeţi ţipenie de om.

Îmi place: 1
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro