Cu ce cumparaturi sa vii de la Paris?

Articol în Util scris de Admin - 23 februarie 2018

Indiferent ce anume iti place, Parisul are ceva cu ce sa te incante. Iti plac cartile? Atunci gasesti. Iti place moda? Bani sa ai, doar aici este sediul stilului. Vrei sa simti atmosfera orasului? Atunci schitele facute de artisti si vandute pe strada pot sa te incante. Esti un gurmand? Neaparat sa aduci vin si branza frantuzeasca.

Ce ai putea cumpara:

Parfumuri

Parfumurile sunt in general scumpe, insa este posibil ca in Franta, tara in care li se acorda atata atentie, sa le gasesti la un pret mai mic decat acasa. Incearca Caudalie, Nuxe sau Fragonard.

Fleur du sel

Este o sare foarte fina, care nu rezista la temperature inalte. Ea se pune la final, pe felurile de mancare sofisticate pentru a le da o savoare in plus. Aceasta sare este mult mai scumpa decat cea obisnuita.

Mustar de Dijon

Desigur, se gaseste si la noi. Insa nu degeaba lumea se planga ca nu are acelasi gust precum cel din tara de origine.

Condimente

Din fericire vin in plicuri mici si sunt foarte usoare. Asa ca, daca vrei sa te simti un pic precum in Franta poti cumpara condiment specifice.

Esarfe

Desigur, gasiti esarfe si la brandurile cunoscute (Hermes), insa daca nu vreti sa platiti foarte mult cautati magazine precum Colette, Surface to Air, Merci, Gab & Jo.

Schite

Daca ajungi in Montmartre pe langa Sacre Coeur nu cred ca vei rezista fara sa cumperi macar o schita de la artisti. Si te va insoti apoi, cu drag, oriunde vei locui.

Lumanari parfumate

Este foarte frantuzesc ca parfumul sa razbata din orice, de la batista pana la lumanari. Iar parfumierii parizieni nu se concentreaza sa puna mirosurile numai in sticlute mici, ci sa le si imprime pe material. Vizitati Diptique si veti avea o revelatie.

Cauta cazare la ParisCauta zboruri spre Paris

Îmi place: 1
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Paris

De mai mult de 1000 de ani Parisul este unul dintre cele mai mari oraşe din lume. Şi mulţi ar jura că este şi cel mai frumos. Cu siguranţă este pe lista tuturor că destinaţie de văzut.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro