Paris în 24 de ore, ce să vezi mai întâi?

Articol în Ghiduri scris de Admin - 1 martie 2018

Să îngrămădeşti Parisul în 24 de ore este o încercare care ar putea lăsa perplex pe oricine, fie că a mai fost sau nu la Paris. Oraşul este atât de mare şi are atât de multe de oferit încât este greu să alegi. Aşa că nu îţi rămâne decât să treci încă o dată în revistă locurile emblematice, să iei o gură de aer Parizian. Uite care este programul pe care l-am urma noi.

Cum te deplasezi în Paris

Întrucât nu ai mult timp la dispoziţie ai nevoie de un ritm mai alert. Şi asta se poate face cu sistemul de închiriat biciclete http://www.velib.paris/. Pentru un euro poţi ca timp de o zi să închiriezi biciclete pentru 30 de minute fără să plăteşti nimic în plus. Suficient ca să te deplasezi din locaţie în locaţie.

Marais

Cartierul Marais este cel mai vechi din Paris şi cu siguranţă străduţele sale mici te vor încânta. Profită de oportunitate şi dacă întâlneşti în micile şi multiplele magazine ceva care îţi place cumpăra. Dacă hotelul tău este situate în această zonă este şi mai bine.

De aici ia metroul şi îndreaptă-te către Place de la Concorde, una dintre cele mai frumoase pieţe din Paris.

Cauta cazare la ParisCauta zboruri spre Paris

Place de la Concorde

Această piaţă, una dintre cele mai largi din Paris, a fost construită în sec 18. Este şi locul unde au fost decapitaţi Maria Antoaneta şi  Ludovic al XVI-lea, alături de alţi nobili de frunte în timpul Revoluţiei Franceze.

Plimbare pe Sena

Cel mai simplu şi mai puţin obositor mod de a vedea cât mai multe monumente este printr-o plimbare pe Sena. Ţine două ore şi este chiar posibil să iei masa în acest timp. Vei vedea toate podurile, turnul Eiffel, Muzeul d’Orssay, catedrala Notre Dame. Şi vei avea un ghid audio care să îţi explice.

Cartierul Latin

Cartierul Latin este construit în jurul universităţii Sorbona şi este format dintr-o mulţime de străduţe mici. Aici vei găsi cu siguranţă un bistro ca să mănânci bine la preţuri decente. Neapărat să intri în patiserii, întrucât orice ai lua este fantastic de bun la gust. Preferatele mele au fost eclerele.

Cauta cazare la ParisCauta zboruri spre Paris

Montmartre

Dacă încă mai ai forţa şi cred că mai ai, ia încă o dată metroul şi mergi să vezi şi Montmartre, cel atât de apreciat de artişti. Rămâi în piaţă, admira pânzele şi bea un pahar de vin. Vei putea vedea, de la înălţime, cum se lasă seara peste oraş.

Cauta cazare la ParisCauta zboruri spre Paris

Îmi place: 0
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Paris

De mai mult de 1000 de ani Parisul este unul dintre cele mai mari oraşe din lume. Şi mulţi ar jura că este şi cel mai frumos. Cu siguranţă este pe lista tuturor că destinaţie de văzut.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro