În sezonul de iarnă se valsează la Viena

Articol în Cultural scris de Admin - 19 decembrie 2017

Dacă vrei să ai o experienţă cu adevărat specială, atunci mergi măcar o dată în Viaţa la unul dintre balurile vieneze. Se aseamănă destul de mult cu ceea ce vezi în filme - doamnele au rochii lungi, domnii sunt îmbrăcaţi în frac şi toată lumea valsează.

Deşi unele evenimente sunt foarte exclusiviste şi scumpe, nu trebuie neapărat să mergi la acelea, întrucât au loc peste 450 de baluri în fiecare sezon. O listă mai exactă poţi găsi aici. Balurile încep la mijlocul lunii noiembrie şi se termină la sfârşitul lunii februarie. Cel mai cunoscut este Balul Operei din Viena, unde cel mai ieftin bilet este 300 de euro, dar poate urca până la 20.000 euro dacă îți iei o lojă. Un bal mult mai accesibil și foarte apreciat este Balul Cofetarilor (Zuckerbäckerball), unde un bilet este în jur de 75 euro.

Cum se desfăşoară o astfel de vacanţă? Poţi închiria o rochie de bal de la una dintre numeroasele case de modă, mergi la câteva lecţii de vals (aici găseşti una dintre cele mai cunoscute şcoli de dans), treci pe la un salon de înfrumuseţare şi apoi este marea seară a balului. Balul începe cu un dans al debutanţilor, adică tineri vienezi, urmează dansatori profesionişti, apoi toată lumea valsează. Precum în video de mai jos.

Ştiaţi că puteţi să închiriaţi şi un partener de dans care să vă însoţească la un asemenea eveniment? Termenul folosit este de taxi dancer şi veţi avea un partener/partenera care nu numai că ştie toţi paşii de dans, dar este o persoană care cunoaşte întreaga cultură a unor astfel de evenimente.

Până una alta puteţi începe prin a exersa câţiva paşi de dans

Îmi place: 57
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Viena

Viena, capitala Austriei, este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa. Ea se afla pe malul Dunarii si este al 4-lea oras ca marime din lume dupa Londra, New York si Paris.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro