Muzeul de muzică din Viena

Articol scris de Admin - 5 ianuarie 2018

Dacă te întrebi cum ai putea să îi apropii pe copii de muzică clasică atunci nu este o idee mai bună decât să vizitezi Muzeul de muzică din Viena.

Întins pe 4 etaje, acesta este un muzeu interactiv care îi va învăţa pe copii despre sunete, genuri muzicale, compozitori, instrumente. Poţi chiar şi să dirijezi o orchestră! Este un imens spaţiu de joacă, care îi atrage atât pe cei mari cât şi pe cei mici să facă muzica.

Primul etaj este dedicat Filarmonicii din Viena putând experimenta atmosfera ca şi cum ai fi la celebrul concert de Crăciun. Al doilea etaj este dedicat sunetelor. Nu numai muzicale, ci şi cele din natură. Poţi şi tu să creezi, la rândul tău, muzică, pe care, la final, să o iei acasă, pe un CD. Al treilea etaj este dedicat marilor compozitori. Întâlneşti aici obiecte personale, documente. La etajul 4 ai scena virtuală, în care poţi să fii dirijor sau regizor. Ai chiar şi o scară care joacă rolul de pian.

Muzeul Haus der Musik este localizat în centrul vechi, în palatul arhiducelui Carol, o casă cu un vechi trecut muzical. Ea a fost reşedinţa şi pentru cel care a pus bazele Filarmonicii din Viena, Otto Nicolai, compozitorul operei Nevestele vesele din Windsor.

Este deschis zilnic până la ora 22. Copiii mici nu plătesc bilet. Cu un city card preţul de intrare este mai mic.

O relatare în limba romană foarte amănunţită despre experienţa în muzeul Haus der Musik găsiţi pe blogul lazfamilytravel.blogspot.ro.

Îmi place: 16
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Viena

Viena, capitala Austriei, este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa. Ea se afla pe malul Dunarii si este al 4-lea oras ca marime din lume dupa Londra, New York si Paris.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro