Viena, ce sa vezi in 48 de ore

Articol în Ghiduri scris de Admin - 15 iunie 2018

Va ganditi la un citybreak in Viena? Nu veti fi dezamagiti! Este unul dintre orasele pe care eu le iubesc. L-am vizitat de mai multe ori si de fiecare data i-am mai descoperit o latura care m-a facut sa-l vizirez iar si iar... Merita sa-l vedeti macar o data. Sfatul nostru este sa stati cel putin 48 de ore in Viena pentru a va putea bucura de farmecul ei.

Viena este una dintre cele mai culturale capitale din Europa. Este un oras sofisticat prin simplitate cu castele, maestri de muzica clasica si cu una dintre cele mai frumoase arhitecturi pe care le puteti vedea  fara a parasi centrul orasului. Iar daca doriti sa parasiti orasul, pentru o scurta calatorie cu masina este regiunea viticola Wachau.Un tur al vinului este intotdeauna un mod minunat de a petrece o zi!

Cauta cazare la VienaCauta zboruri catre Viena

Palatul Schönbrunn

Cine nu si-ar dori o asemenea casa de vara! Acest palat de 1441 camere a fost Resedinta de vara pentru imparatii habsburgici si este unul dintre cele mai importante situri arhitecturale, culturale si istorice din Austria. Deschis zilnic, sunt diferite tipuri de excursii disponibile, un bilet pentru adulti costa 17.50 EUR, iar pentru copii pretul este de 11.50 EUR.

Schoenbrun Palat

Catedrala Sf. Stefan este o structura gotica uimitoare care se ridica  deasupra Vienei(136,44 m inaltime!). Daca va simtiti energic, urcati cele 343 de trepte care urca spre Varful Catedralei. Veti fi rasplatiti cu o priveliste spectaculoasa!

Catedrala Sfantul Stefan

Opera de Stat din Viena, Rathaus si Palatul Imperial, sunt situate pe Ringstrasse - un drum de 5,3 km care circula prin oras si asigura traseul perfect de mers pe jos pentru cei care doresc sa hoinareasca. Pentru cei mai putin activi, tramvaiul de pe Ringstrasse este o alternativa.

Opera de stat din Viena

Wiener Rathaus (Primaria) este  una dintre cele mai frumoase cladiri din Viena. Wiener Rathaus (Primaria) este doar uimitoare - ca un castel de basm in mijlocul unui oras! Veti putea face vizite cu  un ghid iar iarna, curtea este transformata intr-un patinoar.

Primaria din Viena

Cauta cazare la VienaCauta zboruri catre Viena

Complexul Belvedere este alcatuit din Orangerie si  Palatul Stables, care gazduiesc cea mai mare colectie de arta medievala din Viena, impreuna cu cea mai mare colectie de lucrari  a pictorului Gustav Klimt.

Palatul Hafburg

Daca va plac parcurile, Prater este cel mai mare si mai renumit parc public din Viena. In interiorul acestuia  se afla si "Wurstelprater" - cel mai vechi parc de distractii din lume. Oferind faimoasa roata Ferris, Weiner Riesenrad, construita in 1897, este unul dintre cele mai renumite repere din Viena. Deschis intre orele 10:00 - 01:00 in fiecare zi, exista o taxa nominala pentru a merge in aceasta „calatorie a distractiei”. Este, de asemenea, o alternativa excelenta pentru o vedere panoramica a orasului, daca nu doriti sa urcati cele 343 de scari catre varful Catedralei Sf. Stefan!

Prater parc

Ca o ultima propunere,  faceti un tur al podgoriilor din jurul Vienei

Aveti  libertatea de a va bucura de degustarea a cateva vinuri minunate in regiunea Wachau din apropiere. Tururile pot fi luate fie cu autobuzul - fie daca va simtiti energic - cu bicicleta - si veti avea o zi extraordinara.

Podgorile din jurul Vienei

Cauta cazare la VienaCauta zboruri catre Viena

Îmi place: 11
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Viena

Viena, capitala Austriei, este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa. Ea se afla pe malul Dunarii si este al 4-lea oras ca marime din lume dupa Londra, New York si Paris.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro