48 de ore în Bruxelles – ce să vezi, unde să te plimbi, ce să mănânci

Articol în Ghiduri scris de Admin - 1 martie 2018

Doar 3 ore faci până la Bruxelles, după care ai la dispoziţie 48 de ore ca să vezi capitala Europei. Asta îţi promite 48 de ore în piaţete frumoase, multă cultura dacă te interesează asta, delicioşii cartofi prăjiţi belgieni care ca prin minune sunt cei mai buni de pe glob, ciocolată, waffle şi multă, multă bere. Plăcut ar fi într-un astfel de oraş să stai mult mai mult de 48 de ore. Şi asta nu ca să bifezi şi mai multe obiective oficiale, pentru ele 48 de ore îţi ajung. Ci ca să vezi şi cealaltă parte, partea artizanală a oraşului. Fie că este vorba despre despre bere sau despre comics.

Cum te deplasezi prin Bruxelles

Aşa cum este de aşteptat, ai la îndemână multiple posibilităţi. Prima ar fi să iei un autobuz turistic în care să te urci / din care să coborî după voie. De obicei atunci când iei un astfel de bilet o poţi face sub formă de abonament, ca să ai plătite şi intrările la muzee. Poţi străbate, fără îndoială, distanţele şi pe jos. În centru, între obiectivele turistice distanţele nu sunt chiar mari şi o poţi face liniştit, ca să simţi atmosfera oraşului. Dar şi mai bine este dacă apelezi la un tur organizat, cu tot cu ghid, pe bicicletă. Esperienţa este una plăcută şi mai puţin stresantă decât dacă te-ai aventura singur într-un oraş complet necunoscut în care nu rămâi prea multă vreme. Puteţi apela la un tur provelo.org şi să alegeţi un tur în funcţie de preferinţe: general, arhitectură, berarii, parcuri etc

Ce să vezi?

Când ai 48 de ore la dispoziţie nu ai de fapt aşa de mult timp. Nu poţi merge în toate locurile, nu poţi intra în detalii. Vezi desigur centrul vechi al oraşului. Asta îţi ia câteva ore. După care trebuie să alegi: Cartierul European (dacă te pasionează să vezi de unde este condusă Uniunea Europeană) sau Grădina Botanică (cu peste 18.000 de specii de plante) sau Atomium (dacă îţi plac construcţiile moderne).

Ziua 1

Pasionaţii de artă nu au de ce să rămână indiferenţi în Bruxelles. Mergeţi în Grand Place, piaţa centrală care este magnifică, în stil Gotic, Renancentist şi Baroc. Aici vedeţi Town Hall construit între 1402 – 1455 şi Muzeul oraşului Bruxelles. Restul caselor sunt în stil baroc, fiind contruite după 1695, când au fost distruse de francezi.

Mergeţi apoi în zona Sablon. Aici aveţi în centru biserica Church of Our Lady of Sablon, cu o arhitectură Gotică, din sec 15.

Vă puteţi plimba pe străzi, nu rataţi să intraţi în magazinele cu ciocolată. Aici găsiţi mai multe magazine pe fiecare stradă, de la branduri foarte cunoscute, la unele de lux şi altele artizanale. Nu rataţi Palatul Regal şi dacă este deschis vă recomand să îl vizitaţi. Are una dintre cele mai impresionante colecţii de opere de artă.

Cauta cazare la BruxellesCauta zboruri catre Bruxelles

Ziua 2

Sunt desigur nenumărate muzee şi parcuri şi catedrale. Însă poate încercaţi altceva de această dată. Încercaţi perfecţiunea din micile meşteşuguri. Cum ar fi de exemplu să urmaţi un curs de făcut ciocolată artizanală. Gustul, mirosul, toate simţurile îţi rămân pe vecie întipărite cu o experienţă care nu poate să fie uitată.

Pentru ce altceva mai este renumită Belgia?

Pentru bere! Nu cred să găseşti în altă parte la fel de multe sortimente. Şi ar fi interesant să vezi cum este produsă în mod tradiţional. Şi, evident, să o guşti. Poţi face asta la La Brasserie Cantillon , deschisă din 1900 la adresa Rue Gheude 56.

Sau poate că îţi plac comics.

Ei bine, şi belgienii le îndrăgesc foarte tare. Atât de tare încât există un muzeu dedicat, Comic Strip Museum https://www.comicscenter.net/en/home. Cei atât de îndrăgiţi strumfi dar şi Tintin din Belgia provin. Ba chiar, mai mult decât atât, oraşul este împânzit de comics pe clădiri. Şi puteţi face tururi ghidate prin oraş ca să le descoperiţi. https://www.comicscenter.net/en/guided-tours

Cauta cazare la BruxellesCauta zboruri catre Bruxelles

Îmi place: 3
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Bruxelles

Bruxelles, capitala Belgiei, te farmeca intotdeauna, indiferent de vreme: mananci bine, admiri arhitectura si te simti in centrul Europei, la influenta tuturor culturilor.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro