Cu ce cumpărături să vii acasă de la Bruxelles

Articol în Util scris de Admin - 7 februarie 2018

Când ajungi la Bruxelles este clar că vei încerca măcar câteva tipuri de bere, că vei cumpăra cartofi prăjiţi de pe stradă (considerate de unii a fi cele mai bune din lume) şi vei cumpăra ciocolată artizanală. Însă ce anume să aduci şi acasă?

Reviste de benzi desenate

Parcă nicăieri în Europa revistele de benzi desenate nu sunt la fel de iubite că la Bruxelles. Drept dovadă că şi au cei mai mulţi desenatori pe cap de locuitor. Ce personaje au inventat belgienii? Tintin, Spirou, Lucky Luke, Strumfii. Toate cu spirit de aventură şi mult umor.

Dantela

Ştiu, sună ciudat, însă belgienii sunt recunoscuţi pentru dantela lor care este foarte fină. Aceasta recunoaştere dăinuie încă de pe vremea Renaşterii, când întreaga Europă vroia să aibă măcar un pic. Şi acum preţurile sunt destul de restrictive, întrucât este un produs manual făcut cu migală. Dar vei putea găsi cam tot ce îţi doreşti – de la dantela de pus la ferestre până la dantelă de pus pe masă, sau transformată în umbrelă, evantai.

Cuberdon

Este o bomboană foarte populară în Belgia, sub formă de con, care este umplută în interior cu un jeleu de fructe. De obicei de zmeură. Sau, mai exact, toată bomboana este formată din acest jeleu, numai că exteriorul s-a întărit în timpul producerii.

Magritte

Desigur că ne-am dori să cumpărăm un Magritte în original, însă cum nu este posibil, ne bucurăm să avem şi reproduceri după tablourile sale celebre. Adevărul este că acest artist este extrem de îndrăgit şi pare foarte actual.

Îmi place: 3
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Bruxelles

Bruxelles, capitala Belgiei, te farmeca intotdeauna, indiferent de vreme: mananci bine, admiri arhitectura si te simti in centrul Europei, la influenta tuturor culturilor.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro