48 de ore, maraton prin Barcelona

Articol în Ghiduri scris de Admin - 1 martie 2018

Vezi pentru prima oară Barcelona şi ai vrea să bifezi cât mai multe locuri? Te înţeleg perfect. Este un oraş atât de uimitor încât chiar ar trebui să ajungi peste tot. Să vezi şi plaja, să vezi şi muntele, să vezi şi catedrale şi buevarde impunătoare, să ajungi la muzee, dar şi în baruri… Uite cum ar putea să arate un program marathon prin Barcelona de 48 de ore:

Ziua 1 Ora 9 – Sagrada Familia

Sagrada Familia poate să fie considerată cea mai uimitoare construcţie din Spania. Construcţia la această catedrală a început din 1882 şi se consideră că va fi terminată în 2026. Proiectul îi aparţine lui Gaudi, celebrul arhitect spaniol cu care ne vom mai întâlni pe parcursul acestui tur. Dar pe parcurs au fost adăugate multe interpretări moderne. Se spune că momentul cel mai bun de a o fotografia este dimineaţa, la apariţia soarelui. Puteţi vizita o parte din interior şi ar fi bine dacă urcaţi şi în turn.

Ora 10 - Passeig de Grácia

Este un bulevard foarte frumos, larg, cu multe magazine scumpe. Aici puteţi vedea alte două construcţii de Gaudi - Casa Batlló şi Casa Milá.

Cauta cazare la BarcelonaCauta zboruri catre Barcelona

Ora 12 – La Rambla

Aţi ajuns pe La Rambla, cea mai turistică stradă din Spania, dacă mă întrebaţi pe mine. Lăsaţi ritmul mai lejer şi beţi o cafea, luaţi o gustare. Admiraţi suveniruri, acordaţi atenţie statuilor mişcătoare. Aici veţi întâlni şi faimoasă piaţă La Boqueria, de unde puteţi cumpăra la preţuri decente fructe şi gustări pentru un picnic pe plajă.

Ora 14 – Muzeul Picasso

Sunteţi oarecum în zonă, aşa că nu rataţi Muzeul Picasso. Are cea mai mare colecţie de picturi, din toate perioadele prin care a trecut artistul. Chiar şi muzeul, în sine, este foarte frumos.

Ora 15 – pe plaja

Sperăm că ţi-ai cumpărat câteva lucruri bune de mâncat. Şi unde poate să fie mai bine decât pe plajă? Treci de port, cumpăra o îngheţată şi admiră marea şi palmierii.

Cauta cazare la BarcelonaCauta zboruri catre Barcelona

Ora 17 – vechiul oraş: Barri

Este timpul şi pentru vechile clădiri gotice ale oraşului. Străduţele din timpuri medievale sunt pline de magazine, de baruri şi de clădiri frumoase.

Rămâi în zona în această seară. Probabil că ai vrea să bei ceva, poate că o sangria. Şi mai mult ca sigur că ai nevoie să mănânci. Îţi recomandăm tapas şi paella. După care străbate, relaxat, căutând locul perfect în care să îţi petreci seara ascultând muzică. Dacă vrei să şi dansezi atunci mergi la Maremagnum, în port, un loc imens, unde îţi poţi alege muzica după gust.

Ziua 2 Ora 9 – Parc Guell

Am început prima zi cu Gaudi şi facem la fel şi în a doua zi. Dacă te întrebi ce să faci într-un parc nu o mai face. Nu seama cu nimic ce ai mai văzut până acum. Se poate ajunge cu metroul şi apoi pe jos, chiar dacă drumul este un pic mai lung. Trebuie să fii atent la hartă, pentru că nu este chiar aşa de simplu de descoperit.

Cauta cazare la BarcelonaCauta zboruri catre Barcelona

Ora 12 – Muzeul de Artă contemporană

La parcul Guell nu prea ai ce mânca, aşa că este o bună idee să revii în zonă La Rambla şi de această dată să vizitezi străduţele de pe cealaltă parte, el Raval, şi să cauţi un loc unde ţi-ar plăcea să stai să mănânci. Tot aici este şi Muzeul de Artă Contemporană.

Ora 14 – Montjuic

Nu este aşa că ţi-ar plăcea să vezi iar Barcelona de sus? Pentru asta însă trebuie să cobori în port, un drum cât se poate de plăcut şi să mergi la telecabina, care te va duce direct pe colină Montjuic. Aici, sus, vei putea admira Muzeul cu operele lui Miro, grădinile botanice şi castelul Montjuic

Ora 18 – Magic Fountain

Coboară către Fântână Magică. Vei avea parte de un spectacol de muzică şi lumini. Ziua arhitectura pare destul de austeră, însă seara se umple de viaţă. Este un mod triumfal de a încheia vizita ta în Barcelona.

Cauta cazare la BarcelonaCauta zboruri catre Barcelona

Îmi place: 5
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Barcelona

In Barcelona oricine gaseste ceva de care se indragosteste - La Rambla, fotbal, Audi, plaja, petreceri, Gaudi. Este al 4-lea cel mai vizitat oras din Europa.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro