Barcelona, oraşul în care să te duci cu persoana iubită

Articol în Ghiduri scris de Admin - 9 februarie 2018

Dacă eşti în căutarea unui weekend romantic în Europa, atunci Barcelona ar trebui să se afle în top într-o posibilă lista de destinaţii. Pur şi simplu este binecuvântat cu atâtea lucruri bune încât nu are nevoie de niciun fel de efort ca să te convingă: are clima plăcută, gastronomie bună, este pe malul mării şi plin de viaţă, are incredibile clădiri şi străzi cu aer medieval.

Dacă mergi pentru două zile romantice în Barcelona alegerea este destul de simplă: o zi o dedici lui Gaudi şi o altă zi o dedici plajei şi portului. În restul timpului cutreieri străzile, cea mai plăcută îndeletnicire în acest oraş atât de frumos.

Sagrada Familia

Nimic nu îndeamnă mai mult la iubire în general decât să vezi Sagrada Familia. Poate că eşti obişnuit cu catedralele reci, care vor să te sfărâme. Impunătoare este şi Sagrada Familia, doar că pare mai degrabă o mână întinsă. Îţi creşte la cele mai înalte cote încrederea în umanitate. Neapărat să te urci până în turn. Şi, dacă poţi, se spune că momentul cel mai bun să o vezi este la răsăritul soarelui.

Parcul Guell

Ca orice este făcut de Gaudi, nu trebuie să te gândeşti că te vei întâlni aici cu un parc în aceptiunea normal a cuvântului. Vei întâlni de fapt o construcţie care pare să se ia la întrecere cu natura în forme şi bogăţie. Îţi vor plăcea în mod deosebit coloanele care imită copacii şi mozaicul întâlnit peste tot.

Fântâna Magică

Un spectacol de muzică, lumina şi apa merge foarte bine într-o seară romantică, unde te aştepţi ca tot ce se întâmplă să depăşească graniţele obişnuitului. Aflată pe muntele Montjuic, această fântână construită în 1929 pentru Expoziţia Internaţională îi lasă pe toţi cu gura căscată.

Plaja şi portul

Indiferent în ce perioadă a anului mergi în Barcelona, plajă şi portul vor fi mereu animate. Portul este modernist, plin de restaurante şi terase. Plajă este largă, cu o promenadă întinsă. Este locul perfect dacă vrei un pic de intimitate sau să faci un picnic cu bunătăţi iberice luate de la piaţa La Boqueria.

El Born

Acest cartier, care are în centru Basilica de Santa Maria del Mar (pe care vă sfătuiesc să o vizitaţi), este printre cele mai în vogă din Barcelona şi foarte potrivit dacă vreţi să vă plimbaţi seară pe străduţe, să mergeţi la un restaurant sau într-un bar. Străduţele sale intime, medievale, asigura unul dintre cele mai romantice decoruri.

Îmi place: 3
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Barcelona

In Barcelona oricine gaseste ceva de care se indragosteste - La Rambla, fotbal, Audi, plaja, petreceri, Gaudi. Este al 4-lea cel mai vizitat oras din Europa.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro