Londra în 48 de ore

Articol în Ghiduri scris de Admin - 1 martie 2018

Ştim, 48 de ore nu sunt multe, însă poate încerci în această perioadă să te simţi că un englez, nu ca un străin. Până la urmă aici găseşti mai mult decât câteva clădiri. Este vorba despre o filosofie, un mod de viaţă.

Ziua 1 Ora 09 – Micul dejun

Vă vine să râdeţi, nu-I aşa? Dar englezii ştiu perfect că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Şi că ea îţi dă energie pentru întreaga zi. Aşa că ieşi din hotel şi caută în jur un loc unde să iei micul dejun că la carte cu cârnaţi, şuncă, ouă, ciuperci, fasole.

Ora 10 –British Museum

Este cel mai vechi muzeu din lume şi este cu adevărat uimitor. Se spune că nu exista aspect al civilizaţiei mondiale care să nu îşi găsească şi aici locul. Evident nu se poate vizita tot într-o zi, însă neapărat să treceţi pe la secţia Egipteană.

Ora 14 – Covent Garden

Probabil că British Museum ţi-a răpit toată dimineaţa şi acum eşti oboist şi flămând. Cea mai bună opţiune este să te îndrepţi către Covent Garden. Aici găseşti unde să mănânci o pizză, să bei un ceai sau o cafea, să deguşti prăjituri. Şi între timp să te binedispui privind artiştii stradali.

Cauta cazare la LondraCauta zboruri catre Londra

Ora 16 – Soho şi Trafalgar Square

În această zonă pare mereu să se întâmple câte ceva. Fie că este vreun festival sau vreo demonstraţie. Iar să te plimbi pe străduţele din Soho este ca şi cum ai merge la un spectacol, şi ziua şi noaptea. Trafalgar Square, aflată un pic mai jos, spre Tamisa, este considerată a fi piaţa central a locuitorilor Londrei

Ora 19 – Shard

Shard este cea mai înaltă clădire din Londra. Iar cea mai frumoasă privelişte o ai atunci când soarele apune şi toate luminile încep să se aprindă în oraş.

Ziua 2 Ora 09 - Westminster Abbey

Westminster Abbey este de neratat. Şi este bine să ajungeţi aici cât mai devreme, înainte să se aglomereze prea tare. Aici este locul de încoronare, dar şi de nuntă. Tot aici îşi au mormântul numeroşi oameni importanţi, precum Newton şi Dickens.

Ora 11 – Palatul Buckingham

Palatul reşedinţă al reginei este destul de impresionant şi privit din afară. Însă dacă este deschis şi puteţi intra aţi putea să vedeţi Sala Tonului.

Cauta cazare la LondraCauta zboruri catre Londra

Ora 13 – Kensington

Mergeţi să vedeţi şi Kensington. În această zonă puteţi să mâncaţi, dar şi să faceţi cumpărături. Aici se fasesc majoritatea caselor de modă, dar şi magazine de antichităţi. Nu vă închipuiţi însă că sunt numai lucruri enorm de scumpe. Există şi Portobello, un animat talcioc stradal.

Ora 17-Leicester Square

Leicester Square, singura zonă verde din acea parte a Londrei este înconjurată de magazine, teatre şi baruri. Este zona în care vrei să fii dacă vrei să mergi la un spectacol sau să mergi într-un pub să iei cina tipică pentru englezi, peşte cu cartofi prăjiţi

Cauta cazare la LondraCauta zboruri catre Londra

Îmi place: 0
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Londra

Londra turistica inseamna multiculturalism, Big Ben, autobuze rosii cu doua etaje, poduri, schimbarea garzii si multe accesorii pentru ceai.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro