24 de ore în Roma, toată strada este un muzeu

Articol în Ghiduri scris de Admin - 8 decembrie 2017

Evident, să stai 24 de ore în Roma nu este suficient. Ai avea nevoie cam de o săptămână ca să vezi ceea ce este important de văzut. Dar dacă ai la dispoziţie numai 24 de ore, ce anume nu ar trebui să ratezi?

Cum te deplasezi

Din fericire, Roma este un oraş compact şi foarte frumos, aşa că te poţi deplasa pe jos fără probleme între principalele obiective. Dar dacă timpul este scurt şi ai vrea să vezi şi unele muzee, atunci poţi lua metroul. Există staţii de metrou în apropierea tuturor.

Cum timpul este foarte scurt şi din această cauză foarte important, cel mai bine este să vă luaţi online un abonament care va permite să intraţi la muzee fără să staţi la coadă şi să faceţi şi un tur al oraşului cu autobuzul turistic. De aici.

Ora 09 – Vaticanul

Nu poţi merge la Roma fără să vezi Vaticanul. Măcar să stai în piaţă şi să vezi balconul la care apare Papa. Dar şi mai bine, dacă nu este o coadă imensă, să intri să vizitezi şi interiorul. Intră la Bazilica Sfântului Petru pentru a vedea Pieta lui Michelangelo. Ar fi bine să nu ratezi nici Capela Sixtină, cu celebrul ei tavan.

Ora 11 – Piaţa Navonna

Este splendidă, cu fântâna ei baroca. Iar la parterul caselor este plin de cafenele şi restaurante. Este însă adevărat că preţul lor este un pic ridicat. Dar stai o zi în Roma, aşa că profită de ce are mai bun, alege cea mai bună privelişte.

Ora 13 – Pantheon

Nu poţi merge la Roma şi să nu vezi clădiri din epoca Imperiului Roman. Poţi alege între Panteon, Coloseum şi forumul Roman. Panteonul este clădirea care s-a păstrat cel mai bine din această perioadă. Şi tot aici este şi mormântul lui Rafael.

Ora 15 – Fontana din Trevi

Este o fântână foarte renumită, pe care trebuie să o vezi. Multa lume o considera cea mai frumoasa din Roma, chiar daca este intr-o mica piateta dintr-un cartier aglomerat. Asta îţi va da prilejul să mergi pe străduţele înguste şi colorate. Neapărat să te opreşti să cumperi îngheţată artizanală.

Ora 16 – Piazza Venezia

Este timpul să te îndrepţi către această piaţă pentru că de aici poţi urca pe una dintre cele 7 coline ale Romei şi să ai o vedere splendidă la Forumul Roman şi Colloseum. Opreşte-te pe drum pentru a mânca. Ce altceva decât celebra pizza?

Îl Vittoriano este un complex muzeal de unde ai o panoramă foarte frumoasă asupra oraşului. Se afla chiar lângă piazza Venezia.

Ora 18 – Podul St Angelo

Este cel mai frumos pod din Roma şi trebuie să îl vedeţi. În plus, se consideră una dintre cele mai plăcute locaţii pentru a admira apusul. Aşezaţi-vă la unul dintre barurile de pe malul răului, luaţi un pahar de Prosecco şi bucuraţi-vă de privelişte. Este foarte romantic.

Îmi place: 3
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Roma

Este considerat cel mai frumos oras din lume, fiecare colt la care te uiti este o opera de arta suprapusa peste o alta opera de arta.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro