Ce poti sa vezi doua zile cu copiii la Roma. Trucuri si idei.

Articol în Copii scris de Admin - 9 noiembrie 2017

Roma este o destinaţie perfectă de toamnă sau de primăvară împreună cu copiii. În această perioadă nu este chiar aşa de cald şi parcă şi aglomeraţia este mai mică, deşi la Roma nu este niciodată liber.

Cum nu aveţi mult timp la dispoziţie şi nici copiii nu au o răbdare prea mare, cea mai bună alegere este să stai departe de muzee şi să mergi mai ales la obiectivele istorice: Vatican, Piazza Navona, Campo de’ Fiori, Fontana Trevi, Coloseum.

Cum te deplasezi

Distanţele dintre obiectivele din Roma nu sunt foarte mari, însă pentru un copil poate să fie un pic cam mult, mai ales că îşi va consuma energia atunci când vizitează. Aşa că alegerea cea mai bună este un autobuz turistic din care poţi să te dai jos când vrei şi să te urci iar. În acest fel aveţi o libertate mai mare de mişcare şi puteţi alege ceea ce va încânta mai tare.

Bilete în avans

Oriunde ai vrea să mergi în Roma sunt cozi foarte mari şi copiii nu au răbdare să stea la o coadă o oră. Aşa că este bine să îţi stabileşti obiectivele importante în avans şi să cumperi biletele online. De exemplu pentru Cupola de la Vatican sau pentru Capela Sixtină. Un loc de unde puteţi cumpăra bilete este situl http://www.tickitaly.com/.

Pe străzi

Dacă nu reuşeşti să intri la niciun obiectiv important nu are sens să te amaresti. Pentru că este suficient să baţi străzile şi piaţetele pentru a simţi cu adevărat aerul plin de istorie şi frumuseţe al Romei. Îndreaptă-te către Piazza Navona. Aici vei găsi nenumărate cafenele unde poţi lua o pizză delicioasă. Şi neapărat să cumperi îngheţată artizanală de la tonetele de pe străzi. Se spune că nu există în altă parte îngheţată mai bună ca în Italia.

Lecţia de istorie

Copiii sunt îndrăgostiţi de soldaţii romani şi de gladiatori. Aşa că trebuie neapărat să îi incluzi şi pe ei în tur. Începe prin a vedea Forumul şi Coloseum-ul. Cel mai bine ar fi dacă ai apela la un tur cu ghizi. În acest fel copiii vor putea să audă şi povesti pline de savoare. Nu uita de Columna lui Traian, care povestește cum a fost ocupata Dacia în 101-106 de către romani.

Există chiar şi o şcoală de gladiatori pe care copiii cu siguranţă o vor adora. Doar că preţul nu este chiar mic, 150 euro pentru două ore.

Şi, nu uita, întotdeauna este o bună idee să îi pregăteşti pe copii în avans atunci când mergi într-un loc nou – să le spui câteva cuvinte despre ţara respectivă, despre istoria locului, să le arăţi video cu locurile vizitate şi să le povesteşti din viaţa oamenilor iluştri care au trăit acolo. În acest fel experienţa va fi completă.

Îmi place: 0
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Roma

Este considerat cel mai frumos oras din lume, fiecare colt la care te uiti este o opera de arta suprapusa peste o alta opera de arta.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro