48 de ore în Roma, obiectivele pe care să nu le ratezi

Articol în Ghiduri scris de Admin - 1 martie 2018

Centrul Romei este tot foate frumos. Şi pe orice stradă te-ai duce ai un palat sau o biserică de văzut. Cu sculpture şi picturi renumite. Pe lângă asta mai ai şi piaţetele frumoase în care vrei să stai, restaurantele cu mâncare bună, îngheţatele şi pieţele pline de bunătăţi. Cum să le faci pe toate în 2 zile? Ei bine, avem un plan.

Ziua 1 Ora 9 – Coloseum

Dacă nu ai hotelul lângă Coloseum atunci ajungi aici cu uşurinţa cu metroul. Dacă vrei să îl vizitezi un tur audio îţi va fi foarte util. În acest fel vei înţelege mult mai uşor cât de uimitoare este construcţia pe care o vezi şi de ce sunt consideraţi romanii genii ale arhitecturii.

Atunci când cumperi bilet pentru Coloseum ai intrare şi la Forumul Roman, unde se mai văd încă urme ale vilelor aristicratiei romane şi pieţii centrale a oraşului.

Ora 11 – Capitoliu

Trecând de Forumul roman ajungi la Capitoliu. Aici îţi poţi lua timp pentru a admira priveliştea. Piaţa din Capitoliu a fost concepută de Michelangelo şi există aici mai multe palate din Renaştere, unul dintre ele fiind un muzeu axat mai ales pe artă din Imperiul Roman.

Ora 13 – Fontana di Trevi

Coborî în Piazza Venezzia, acolo unde se vede grandiosul monument închinat lui Emanuel I, cel care a unificat Italia, şi o iei înspre Fontana di Trevi. Aceasta se afla într-o piaţetă mică, din păcate atât de plină de turişti încât e greu să te bucuri de toată frumuseţea ei. Dar poate că te întorci la ea şi pe la miezul nopţii. Te poţi opri acum ca să mănânci ceva şi îţi aduni forţele pentru vizitele de după amiază.

Cauta cazare la RomaCauta zboruri catre Roma

Ora 15 Bazilica Santa Maria Maggiore

Construcţia, ridicată în 440, este printre primele dedicate Fecioarei Maria şi face parte din patrimoniul UNESCO.

Ora 18 – Piazza di Spagna

Aici vei întâlni faimoasele trepte Spaniole. Îţi poţi lua ceva de băut sau o îngheţată artizanală, te aşezi pe trepte şi te bucuri de întregul spectacol al străzii. Şi acesta este unul din locurile care arata foarte bine noaptea.

Poţi rămâne în zona pentru cină şi apoi să te plimbi pe străzile din jur pentru a vedea oraşul la fel de plin de viaţă şi noaptea.

Cauta cazare la RomaCauta zboruri catre Roma

Ziua 2 Ora 09 – Vaticanul

Sper că eşti în formă. Este momentul să vezi perla Romei – oraşul Vatican. Sau să spun ţară?, întrucât este un stat independent, cel mai mic din întreaga lume. Aici neapărat trebuie să intraţi în Bazilica Sf Petru, cea care conţine unele din cele mai faimoase picturi şi sculpturi. Luaţi şi turul în dom, care va permite să vedeţi oraşul de sus, de pe această clădire foarte masivă

Tot aici mai sunt de văzut Capela Sixtină şi Muzeul Vaticanului. Ambele merită vizitate, dacă puteţi. Depinde de cât staţi la coadă şi de cât de mult vă doriţi să petreceţi timpul în muzee.

Ora 12 – Castelul st Angelo

Acest castel este la origine un mausoleu, un mormânt ridicat pentru împăratul roman Hadrian care a domnit între anii 76 şi 138. Aici sunt ingropeti mai mulţi împăraţi romani. Dacă nu vrei să vizitezi castelul îţi recomandăm totuşi să te plimbi pe malurile răului şi să admiri frumuseţea podurilor.

Cauta cazare la RomaCauta zboruri catre Roma

Ora 14 – Piazza Navona

Este una dintre cele mai frumoase piaţete din Roma şi ai vrea să stai aici toată ziua relaxându-te şi comandând ceva la multele restaurante. Preţurile sunt însă pe măsură. Puteţi bea ceva aici şi apoi să mergeţi pe multitudinea de străduţe mici pentru a găsi un restaurant pe gustul vostru.

Ora 16 - Pantheon

Panteonul din Roma a uimit atât de tare pe toţi artiştii şi arhitecţii care l-au văzut încât şi acum atunci când vrem să construim ceva monumental şi prima tendinţa este să îl imităm. Iar încercarea de a-i explica geniul arhitectural încă există.

Ora 18 – Via del Corso

Sunt mulţi cei care simt ca o vizită în Italia nu se poate face şi fără cumpărături. Dacă vreţi să intraţi în magazine atunci mergeţi pe Via del Corso. Veţi întâlni aici cele mai cunoscute branduri. Această stradă se termină în Piazza del Popolo, iar în apropiere găseşti multe localuri unde poţi să mănânci.

Cauta cazare la RomaCauta zboruri catre Roma

Îmi place: 0
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Roma

Este considerat cel mai frumos oras din lume, fiecare colt la care te uiti este o opera de arta suprapusa peste o alta opera de arta.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro