O zi romantică la Roma

Articol scris de Admin - 9 noiembrie 2017

Sunt mulţi care ar jura că Roma este un oraş mult mai romantic decât Veneţia. Ce stă la baza credinţei lor? Haideţi să vedem care sunt locurile din Roma care respira romantism. Le vom bate în tihnă, fără să alergăm, ca să ne mai rămână suflu şi pentru cuvinte de dragoste.

Treptele Spaniole

Nu este vorba aici numai de arhitectură, deşi şi aceasta imprima un decor de teatru foarte propice romantismului, ci şi de asocierea cu poetul John Keats, care a murit în acest loc. Acesta este unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai romantismului. Neapărat să urcaţi treptele până sus pentru a avea o privelişte splendidă asupra impresionantelor edificii ale Romei. Este un loc aflat mereu pe lista de obiective a turiştilor, aşa că să vă aşteptaţi să fie aglomerat.

Parcul Villa Bolognese

De la Treptele Spaniole te poţi îndrepta către Villa Borghese, un parc mai puţin asaltat de curiozitatea turiştilor, însă la fel de frumos precum întreaga Romă. Aici puteţi face pe iarba un picnic romantic, privind în depărtare palatele. Există un lac pe care vă puteţi plimba cu barca, puteţi închiria şi biciclete. Nu uitaţi să vizitaţi şi muzeul Vila Bolognese, pentru a vedea unele dintre cele mai frumoase sculpture din Roma. Nimic nu creşte mai mult apepitul pentru iubire decât frumosul.

Cheiul Tibrului

Ieşi din parcul Villa Bolognese şi mergi către Castelul Sunt Angelo pe malul Tibrului. Poate că aceste locuri nu sunt la fel de renumite precum cheiul Parisului, însă este o plimbare foarte plăcută. Vei întâlni multe poduri, vei avea o vedere frumoasă către Castelul Sunt Angelo şi Bazilica Sf Petru. Şi un mic video, ca să simţiţi atmosfera.

Trastevere

Continui plimbarea şi ajungi la Trastevere. Acest cartier cu străduţe micuţe are o mulţime de magazine mici şi interesante, plus baruri unde poţi lua un cocktail împreună cu cea maid ragă persoană din lume. Atmosfera aici în timpul zilei este foarte liniştită, cu piaţetele largi şi casele tăcute. Însă seara se animă instant. Mai ales datorită restaurantelor foarte bune care servesc tradiţional mâncare romană.

Îmi place: 0
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Roma

Este considerat cel mai frumos oras din lume, fiecare colt la care te uiti este o opera de arta suprapusa peste o alta opera de arta.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro