48 de ore în Paris - ghidul unui om care nu se grăbeşte, ci se bucură

Articol în Ghiduri scris de Admin - 2 noiembrie 2017

Ai putea sta în Paris o lună întreagă şi să nu te plictiseşti. Unii ar spune că ai putea sta o viaţă. Dar dacă ai doar 48 de ore ce poţi să faci mai întâi şi mai întâi?

Presupunând că nu vrei să te îngropi într-un muzeu şi nici nu îţi doreşti să alergi cu sufletul la gură pentru a bifa toate obiectivele importante îţi propunem un program mai lejer astfel încât să guşti din ceea ce este mai important: atmosfera pariziană.

Paris ziua 1 - Centrul Parisului şi Turnul Eiffel

Este o zi pe care o petreci pe malurile Senei. Pleci de la Muzeul Luvrului, te plimbi prin grădinile sale. Grădinile Tuileries sunt situate chiar în centrul Parisului şi sunt un loc plăcut în care poţi vedea statui şi expoziţii în aer liber. Nu uita să iei o clătită cu ciocolată şi banana de la toneta. Sunt incredibile.

Ai putea înainte să ajungi la grădinile Luvrului să pleci de la Arcul de Triumf şi să mergi pe celebrul bulevard Champs-Elysees, unde vei întâlni nenumărate magazine şi restaurante, de fapt printre cele mai renumite magazine şi restaurante din lume. Dar asta îţi va ocupa cam 3 ore din timp. Aşa că, dacă vrei să bifezi cât mai multe obiective turistice, atunci îţi recomandăm să foloseşti sistemul de închiriat biciclete pe care îl folosesc şi francezii. El se numeşte Velib şi îţi oferă la preţuri mici biciclete cam din 300 în 300 de m. Iei o bicicletă, ajungi la destinaţia pe care ţi-o doreşti şi o laşi acolo. Când pleci închiriezi alta. În acest fel preţul este mult mai ieftin decât dacă ai închiria pe o zi întreagă. 30 de minute sunt un euro.

Dacă vrei să vizitezi un muzeu, şi ar fi păcat să nu faci asta în Paris, alege muzeul Orsay. Este mult mai mic decât Luvru (pentru care ai nevoie de o săptămână ca să-l vizitezi în întregime) şi arată ca o bijuterie. Aici găseşti tablouri celebre de Monet, Renoir, van Gogh. O oră îţi va fi suficient pentru a vedea ce este mai important.

O altă opţiune de muzeu în zona grădinilor Tuileries este Musée de l'Orangerie. Poate că acum pictorii impresionişti nu îţi spun nimic, însă după ce le vei vedea tablourile vei începe să vezi lumea fluidă, la fel ca ei. Găseşti aici pictori precum Cézanne, Matisse, Modigliani, Picasso, Renoir.

Ajungi la Quai d’Orsay. Ar fi timpul pentru o masă. Cel mai bine este să nu alegi chiar restaurantele de pe străzile principale sau chiar de lângă un obiectiv touristic. Pentru că aici preţurile vor fi mult mai mari. O masă de prânz normal costa între 15 şi 25 de euro. Nu ştii ce să alegi să mănânci? Încearcă fructe de mare, francezii sunt renumiţi pentru modul în care le prepara. Noi îţi propunem restaurantul Petrossian.

Încheie plimbarea pe Sena la Turnul Eiffel. Te poţi aştepta să fie coadă. O posibilitate pentru a sta mai puţin la coada este să urci primele două etaje pe trepte şi apoi să cumperi un bilet până sus. Este complicat, dar uite ce vezi de sus:

Dacă ideea de a sta la coadă nu îţi surâde deloc, atunci îţi rămân grădinile Trocadero de unde poţi să ai o vedere foarte frumoasă asupra turnului Eiffel. Este unul dintre locurile preferate de turişti.

Îmi place: 1
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Paris

De mai mult de 1000 de ani Parisul este unul dintre cele mai mari oraşe din lume. Şi mulţi ar jura că este şi cel mai frumos. Cu siguranţă este pe lista tuturor că destinaţie de văzut.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro