48 de ore în Paris - ghidul unui om care nu se grăbeşte, ci se bucură

Articol în Ghiduri scris de Admin - 2 noiembrie 2017

Paris Ziua 2 - Montmartre şi Catedrala Notre Dame

Am lăsat pentru a doua zi tot ce mi s-a părut mie mai bun la Paris pentru că aici găseşti de fapt ceea ce este specific: cafenele mici, străduţe pietruite, o mulţime de artişti şi lucruri drăguţe de cumpărat, să le aduci acasă pentru a avea o fărâmă din chic-ul parizian.

Începe ziua cu Catedrala Notre Dame. Zidurile înnegrite ale catedralei gotice şi interiorul fastuos îţi vor rămâne în memorie multă vreme, indiferent cât de multe catedrale ai fi văzut în plimbările tale prin Europa. Nu uita să pozezi garguii şi, dacă nu este coadă mare, să urci până în vârf.

Ai putea pleca direct la Montmartre, dar, dacă tot eşti în zonă, poți vizita şi atelierul de la Paris al lui Brâncuşi, acum transformat în muzeu. Atelierul se găseşte în piaţa George Pompidou, lângă Muzeul Naţional de Arta Modernă, care pe mine nu m-a impresionat prea tare. Partea frumoasă este că în această zonă este un celebru cartier parizian, Marais. Aici găseşti pe lângă străduţe mici şi tot felul de boutiques ale unor designeri aflaţi la început de drum.

După atâta drum şi târguială bănuiesc că vi s-a făcut foame. Din fericire sunteţi într-un cartier plin cu restaurante bune. Alegeţi un bistrot mic, intim, care să vă dea o idee despre cum mănâncă francezii. De exemplu Bistrot de L'Oulette.

Pentru a ajunge la Montmartre din Marais cel mai bun mijloc de transport este metroul. După care ai de ales, fie urci pe jos până la Sacre Coeur, fie iei funicularul.

Poţi lua o cafea sau o răcoritoare în piaţeta centrală de lângă biserica Sacre Coeur. Aici găseşti restaurante simpatice, cu vedere la trecători şi la artiştii care pictează pe străzi. Trebuie să ştii că acest colţ al oraşului a fost iubit de mulţi pictori celebri şi fără îndoială vei găsi reproduceri ale tablourilor lor sub toate formele posibile.

Petrece restul zilei bântuind pe străduţele din cartier, admirând micile obiecte artizanale şi detaliile frumoase ale caselor. Seara poţi rămâne pe cele 222 de trepte care urca Montmartre pentru a ajunge la Sacre Coeur. Aici vine o mulţime de lume să mănânce, să socializeze şi să asculte muzică. Pe măsură ce se lasa noaptea poţi admira Parisul de la înălţime, întrucât de aici ai o vedere foarte frumoasă asupra luminilor, o amintire pe care să o iei cu tine la călătoria de întoarcere acasă.

Restul, pentru o dată viitoare. Parisul este un oraş la care revii iar şi iar.

Îmi place: 1
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Paris

De mai mult de 1000 de ani Parisul este unul dintre cele mai mari oraşe din lume. Şi mulţi ar jura că este şi cel mai frumos. Cu siguranţă este pe lista tuturor că destinaţie de văzut.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro