Escapadă romantică în Paris

Articol în Ghiduri scris de Admin - 2 noiembrie 2017

Cu siguranţă că ai auzit despre Paris că este oraşul iubirii. Întreaga atmosferă te determină sa il consideri astfel – de la clădirile elegante până la podurile cochete peste Sena, de la restaurantele cu stele Michelin până la parcurile regale.

Dar există anumite locuri în Paris concepute parcă anume pentru a-ţi declara sentimentele. Aviz tuturor celor care vor să găsească un cadru special pentru Marea Propunere. Aşa că ocoleşte centrele de mare interes turistic şi mergi acolo unde te îndeamnă inima.

10. Muzeul Carnavalet

Este un muzeu mic, elegant, arată ca o mică bijuterie. Şi exponatele sunt foarte variate, puţin probabil să nu te uimească, întrucât este un muzeu al Parisului.

9. Opera Garnier

Opera Garnier este o clădire considerate printre cele mai frumoase din sec 19. Ea poate fi vizitată zilnic şi cu siguranţă te va copleşi prin grandoare. Dar dacă vrei cu adevărat ceva memorabil, atunci cumpăra şi bilete ca să mergeţi la o reprezentaţie. Va fi un moment romantic pe care nu îl vei uita toată viaţa.

Opera Garnier, Paris - Marele Salon

8. Montmartre, Le mur des je t'aime

Nu poţi ajunge la Paris fără să vizitezi Montmartre, cu străduţele sale mici şi întortocheate. Şi, dacă tot aţi ajuns aici şi atunci vă puteţi abate şi la Wall of Love, un zid de 40 metri pătraţi pe care este scris Te iubesc de 311 ori în 250 de limbi.

Zidul iubirii din Paris, Montmartre.

7. Parcul Buttes-Chaumont

Îndrăgostiţilor le plac parcurile, cu aleile în care te poţi pierde, cu florile şi liniştea lor. Evitaţi locurile pline de turişti şi mergeţi în parcul Buttes-Chaumont. Este al treilea parc ca mărime din Paris şi are câteva elemente cu adevărat unice şi romantic – grote, insule, temple, cascade.

6. Pont des Arts

Podurile de pe Sena sunt toate frumoase şi este cât se poate de romantic să mergi pe ele. Acest pod însă este numai pentru pietoni, ceea ce face plimbarea mult mai plăcută. Până anul trecut aici veneau toţi îndrăgostiţii care doreau să prindă un lacăt cu numele celor doi şi cheia să o arunce în Sena. Dar gardurile cu mii de lacăte au fost îndepărtate de primărie, întrucât puneau în pericol viaţa celor care treceau peste sau pe sub pod.

Cel mai cunoscut pod din Paris - Pont des Arts

Îmi place: 1
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Paris

De mai mult de 1000 de ani Parisul este unul dintre cele mai mari oraşe din lume. Şi mulţi ar jura că este şi cel mai frumos. Cu siguranţă este pe lista tuturor că destinaţie de văzut.

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro