Care sunt cele mai scumpe 10 oraşe din Europa

Articol în Destinatii scris de Admin - 8 februarie 2018

Atunci când vrei neapărat să vezi un oraş nu te mai uiţi la preţ, îl plăteşti. Până la urma poţi renunţa să stai la un hotel scump sau să mănânci la restaurant dacă merită ceea ce vezi.

Dar important este să ştii dinainte la ce anume să te aştepţi, să fii pregătit. Şi să îţi organizezi costurile în consecinţă. Situl priceoftravel.com a făcut un top al oraşelor din Europa în funcţie de cost. Au luat în calcul cât costă să stai la un hotel în centru care este bine văzut dar în alecasi timp şi cea mai ieftină variantă, două călătorii cu transportul în comun, vizita la un obiectiv touristic important, trei mese pe zi, trei beri pe zi.

Să vedem care oraşe sunt cele mai scumpe şi pentru care, ca să le vizitezi, trebuie să te pregăteşti serios. Începem de la cel mai scump în jos:

Zurich – 119 EUR pe zi

Acest oraş este un important centru de business, aşa că majoritatea celor care vin aici nu găsesc obiecţii în a plăti preţuri mari.

Reykjavik – 95 EUR pe zi

Este capital Islandei, aflată foarte aproape de cercul polar. În Islanda ajungi pentru peisajele superbe, aşa că nu ai de ce să stai în capitala prea mult.

Veneţia – 89 EUR pe zi

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce lumea nu stă în Veneţia, ci tot vine şi pleacă, răspunsul este că acest oraş este foarte scump. Dar Veneţia este foarte frumoasă, aşa că poţi face zilnic drumul până la ea.

Bergen – 87 EUR pe zi

Este al doilea oraş ca mărime din Norvegia şi mult mai frumos decât capitala. Preţurile sunt mari, că peste tot în Norvegia, mai ales la mâncare şi băutură.

Oslo – 86 EUR pe zi

Capitala Norvegiei îşi menţine statutul şi este în continuare unul dintre cele mai scumpe oraşe din Europa.

Stockholm – 83 EUR pe zi

Este un oraş superb, care îţi va plăcea foarte tare. Însă este aproape imposibil să găseşti ceva ieftin aici.

Londra – 82 EUR pe zi

I s-a dus vestea că este scumpă şi nu degeaba. Din fericire multe muzee sunt gratuite. Şi mai există şi hoteluri mai ieftine. Dar unele lucruri sunt exagerat de scumpe.

Interlaken – 81 EUR pe zi

A devenit atât de comun pentru oamenii cu bani să meargă la Interlaken, în Elveția, lângă Alpi, încât nu mai poţi sta în acest oraş la preţuri decente. Din fericire, există alte oraşele în jur cu preţuri mai mici şi care arată mai tradiţional.

Copenhaga – 81 EUR pe zi

Este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa, aşa că merită vizitat cu toate preţurile sale exorbitante.

Amsterdam – 76 EUR pe zi

Amsterdam este un oraş foarte aglomerat, aşa că este dificil să găseşti cazare la preţuri decente în centru. Dar dacă nu stai în centru probabil nici nu îţi va mai plăcea oraşul prea tare.

Îmi place: 7
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro