Tururi gratuite în oraşe turistice

Articol scris de Admin - 12 februarie 2018

Să ai un ghid bun atunci când vizitezi un oraş este esenţial. El poate să organizeze mai bine vizitarea unei zone turistice şi să îţi deschidă ochii cu privire la ceea ce vezi. Un bun ghid nu îţi va oferi numai date seci, istorice, el va fi mai degrabă un povestitor, care ştie valoarea anectotelor şi ştie cum să se facă plăcut. Adică exact ceea ce lipseşte atunci când cumpărăm un bilet pentru un tur audio şi adesea rămânem dezamăgiţi.

În ultima vreme tot populare sunt tururile gratuite. Gratuit nu înseamnă însă că ghidul se aşteaptă să nu plăteşti chiar nimic, ci că nu există un preţ fix. Se plăteşte gen bacşiş, dai în funcţie de cât de mulţumit ai fost de serviciul primit.

După cum vă puteţi da seama, nu există prea multe reglementări la mijloc. În general aceşti ghizi îşi fac publicitate pe internet, unde poţi citi opiniile altor persoane care au făcut acel tur, însă pot face şi la faţa locului. Este posibil să fi văzut pancarde cu tururi gratuite. Există câteva avantaje aici, faţă de modul clasic în care lucrează ghizii

  • Te poţi duce când vrei, nu trebuie neapărat într-o anumită zi, la o anumită oră
  • Dacă nu îţi place poţi să pleci şi să nu plăteşti nimic.
  • Persoană care prezintă turul are tot interesul să facă asta într-un mod cât mai atrăgător şi profesionist. Aşa că adesea aceste tururi au ajuns să fie preferate pentru calitatea lor în locul celor clasice.
  • Sunt prezentate și locuri care nu apar de obicei in ghidurile turistice, așa că vizita poate fi mai autentică, mai intensă

Un dezavantaj este faptul că ai putea fi indus în eroare de faptul că aceste tururi se numesc gratuite. Şi să crezi că nu presupun să plăteşti nimic, iar la final cel care face turul să îţi spună că este o sumă anume pentru bacşiş. Dar dacă eşti conştient de modul în care funcţionează aceste servicii atunci te poţi bucura de ele fără nicio urmă de regret.

Astfel de servicii ‚gratuite’ au apărut în oraşe în jurul marilor obiective turistice încă din 2004 prin Sandemans New Europe tours. Acum ei oferă astfel de servicii în 18 oraşe din Europa. Dar, desigur, veţi găsi şi mulţi localnici interesaţi să facă asta. Îi veţi găsi cu uşurinţă pe tripadvisor.com, unde vedeţi şi cât de apreciaţi sunt de către cei care au participat la ele. Sunt foarte mulţi acum care atunci când ajung într-un oraş nou merg la început într-un astfel de tur, care ţine în jur de 2 ore, pentru a-şi face rapid o idee asupra locului, primind în acelaşi timp şi tot felul de informaţii utile privind restaurantele bune sau magazinele sau barurile în care să îţi petreci seara.

Câteva exemple de astfel de vizite ghidate

Desigur, există şi în România astfel de oferte la București și Brașov. Ele sunt în limba engleză şi se adresează străinilor. Puteţi merge însă şi voi. Este posibil ca unele lucruri să le cunoaşteţi, însă întotdeauna veţi găsi şi lucruri noi. Cea mai simplă modalitate de a le descoperi este căutând ‘free tours’ şi numele oraşului în care vreţi să ajungeţi.

Îmi place: 3
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro