Cum să reduci bugetul pentru mâncare atunci când călătoreşti

Articol în Culinar, Util scris de Admin - 19 februarie 2018

Ai vrea atunci când călătoreşti să fii liber de orice responsabilitate, inclusiv responsabilitatea de a fi atent la cât te costă mâncarea. Da, ar fi minunat să te aşezi atunci când ai poftă oriunde ai poftă şi să comanzi orice ai avea pofta, însă îţi vei dezechilibra serios bugetul cu o asemenea atitudine. Exceptând cazul în care eşti milionar. Dacă nu eşti, haide să vedem cum reduci cheltuielile pentru mâncare.

Trucuri pentru restaurante

Alege meniul zilei. Este proaspăt, consistent şi mai ieftin.

Alege restaurante care nu sunt extrem de vizibile, pe traseele pe care merg turiştii.

Cauta pe net care sunt acele restaurante pe care le prefera localnicii.

Dacă ţii neapărat să mănânci la un restaurant atunci încearcă să fii flexibil în privinţa orei, datei – unele sunt mai avantajoase

Alte trucuri

Cauta piaţa locală şi cumpăra produse proaspete. Şi un picnic poate să fie delicios. Este mai bine să cumperi din aceste locuri decât din lanţurile mari de magazine.

Încearcă street food. Vei găsi peste tot în Europa. Adesea au şi o tentă locală care ar putea să te încânte. Cum este aceasta farinata, un tip de clătită groasă din faină de naut, tipică în zona Genovei.

O mică rezervă în rucsac. Tot ceea ce cumperi din locurile turistice, cum ar fi apă sau mici gustări este mult mai scump. Aşa că este bine să ai o rezervă pregătită.

Mic dejun consistent – dacă ai micul dejun inclus nu te repezi spre lucruri dulci, gen cereale. Ai nevoie de proteine, fructe şi legume ca să nu ţi se facă foame imediat. Nu consuma mâncare care se serveşte în cameră.

Băutură. Nu poţi merge într-o ţară faimoasă pentru băutură sa, cum ar fi Franţa pentru vinuri şi să nu bei nimic. Însă poţi gusta vinul şi la magazinul de băuturi alcoolice unde adesea se oferă spre testat la preţuri foarte mici sau deloc.

Îmi place: 0
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro