Ţările din Europa în care locuitorii trăiesc cel mai mult

Articol în Destinatii scris de Admin - 16 februarie 2018

Aproape toţi oamenii, indiferent unde trăiesc, se aşteaptă să ajungă până la 60 de ani. Însă în unele ţări, la 60 ani nu eşti bătrân, mai ai încă 30 de ani de trăit. Există țări în Europa unde oamenii au o speranţă de viaţă foarte mare, conform statisticilor World Health Organization. Haideţi să vedem care sunt acestea şi în ce anume constă secretul lor.

Spania

Dieta Mediteraneeană combinată cu un mod de viaţă în care familia este unită. Acestea două duc Spania să fie prima în topul cu cea mai longevica populaţie, speranţa de viaţă fiind de 85 de ani.

Italia

Dieta Mediteraneeană îşi spune din nou cuvântul. La fel şi clima foarte plăcută care le permite oamenilor să petreacă mult timp afară, să fie activi.

Franţa

În general, viaţa este plăcută în Franţa. Şi asta îi ajută pe locuitori să ajungă până la 85 de ani.

Andorra

Nu contează cât de mare şi cât de bogată este o ţară. Mica Andorra, în mijlocul munţilor, îşi ţine seniorii în cea mai bună formă.

Elveţia

Elveţia este o ţară bogată. Şi îşi utilizează o parte importantă a acestei bogaţii ca să ofere unele dintre cele mai bune servicii medicale.

Monaco

Rezidenţii Monaco sunt, în cea mai mare parte, persoane bogate. Aşa că se ingijesc bine de ele.

În ce constă dieta Mediteraneană, care aduce beneficii atât de mari? Multe legume proaspete, ulei de măsline şi puţină carne. Asta spre deosebire de persoanele din Nordul Europei care au tendinţa de a consuma mai multă carne, alimente prăjite şi alcool. Mai multe despre dieta Mediteraneeană puteţi citi aici.

Dar la fel de importante sunt şi legăturile sociale. Cu cât o persoană simte mai mult că aparţine unei comunităţi cu atât viaţa să tinde să devină mai echilibrată şi starea de sănătate se îmbunătăţeşte. Iar legăturile de familie puternice din statele din sudul Europei ajuta mult în integrarea în comunitate.

Pe de altă parte nu putem să nu remarcăm faptul că toate aceste ţări sunt unele în care oamenii trăiesc foarte bine comparativ cu media mondială. Şi nu este vorba numai despre faptul că ţara este bogată, ci şi de faptul că nu există discrepanţe atât de mari între cei bogaţi şi cei săraci. Așa că din ce în ce mai multă lume se poate îngriji. În plus, în astfel de ţări viaţa este uşoară. Nu te lupţi pur şi simplu ca să supravieţuieşti, prin urmare eşti mult mai puţin stresat.

Pe tine seniorii cărei țări te-au impresionat în călătoriile tale?

Îmi place: 8
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro