Vacanta de 1 Mai, trei destinatii de vis

Articol scris de Admin - 18 aprilie 2018

Se apropie vacanta de 1 Mai si cu siguranta doriti sa va relaxati, sa uitati un pic de probleme si de tumultul orasului. Daca va numarati printre cei care doresc sa imbine relaxarea cu  vizitarea de locuri interesante ne-am gandit sa alegem trei destinatii care sa va asigure nu doar o vacanta, ci una de vis care sa va ajute sa va incarcati bateriile pentru ceva mult timp. Se pare ca vor fi mai multe zile libere asa ca ne putem gandi si la destinatii un pic mai indepartate.

1. Lacurile Plitvice, Croatia

Lacuri turcoaz, Paduri dese, Cascade, Lacurile Plitvice sunt unul dintre locurile alea unde trebuie sa ajungi macar o data in viata. Si, spre deosebire de destinatiile indepartate pentru care trebuie sa iti iei trei joburi, Croatia nu e chiar in celalalt capat al lumii. Ei bine, frumusetea lacurilor Plitvice nu prea poate fi imortalizata in nicio poza. Lacurile au fost adaugate pe lista patrimoniului mondial UNESCO in 1979, fiind printre primele situri naturale protejate.

Lacurile Plitvice Croatia

Daca vrei sa ajungi cu masina din București, sunt in jur de 1110 km, pe care ii parcurgi in 13-14 ore, daca nu  este foarte aglomerat drumul. Capitala Croatiei, Zagreb, se afla la doar 130 km de lacuri, de unde ajungi in 2 ore. Din Baska Voda sau alte statiuni de pe Coasta Dalmata sunt in jur de 250-280 km, ceea ce inseamna cam 3 ore de drum.

Croatia lacurile Plitvice

In ceea ce priveste cazarea, sunt o multime de vile și hoteluri pe o raza de 20 km in jurul parcului national, cu preturi destul de decente. Zona este verde, proaspata si linistita ceea ce face ca cei care ajung aici sa se relaxeze fara nici o problema.

Cauta cazare la PlitvicePentru a merge cu avionul aeroportul este la Zagreb. Cauta zboruri ...

2. Maroc, Marrakech

Hotel Marrakech Maroc

Marrakech este al patrulea oras ca marime din Maroc dupa Casablanca, Fes si Rabat. Situat la poalele acoperite de zapada ale muntilor Atlas, Marrakeck este un oras cu o istorie de o mie de ani.

Marrakesh  Maroc

Denumit si “Orasul Rosu”, datorita cladirilor sale, Marrakech are o arhitectura istorica impresionanta care se imbina perfect cu cladirile noi si moderne. Printre atractiile oferite de acest oras se numara: Moscheea Koutoubia, Mormintele Sultanilor Saadieni, Palatul Bahia, Gradinile Menara, Muzeul Marrakech, Muzeul Fotografiei si Muzeul Dar si Said.

Gradina Majorelle Marrakech

Medina, partea veche a orasului, este locul in care vei vedea traditii autentice ale culturii marocanilor, cladiri istorice, covoare lucrate manual, ceaiuri, comercianti de tot felul – toate oferind o experienta de neuitat. Celebra Piata Jemaa El Fnaa este una dintre cele mai cautate atractii turistice din oras si se afla pe lista patrimoniului UNESCO.

Cauta cazare in MarrakechCauta zboruri catre Marrakech

3. Como, Italia

Como este un orasel mic, situat la poalele Muntilor Alpi, pe care il puteti strabate pur si simplu pe jos. Daca ati ajuns pana la Milano, puteti ajunge foarte usor cu trenul in Como Lago Nord. Trenurile pleaca din jumatate in jumatate de ora si in mai putin de o ora puteti ajunge in orasul Como.

Como Italia

Odata ajunsi in orasul Como va puteti incepe vizitarea obiectivelor turistice de aici cu unul dintre cele mai reprezentative: Catedrala din Como sau Duomo. Catedrala din Como are insa ceva atipic, nu veti observa statuia vreunui sfant la intrarea principala, dar veti vedea statuile lui Plinius cel Tanar si Plinius cel Batran.

Bellagio Como Italia

Puteti explora lacul optand pentru una din excursiile ce se organizeaza pana la Bellagio sau Varenna, doua dintre cele mai idilice sate din jurul Lacului Como. Lacul Como nu este nici pe departe un loc strain nici macar celebritatilor de la Hollywood, inclusiv George Clooney,  care si-a achizitionat una dintre cele mai luxoase vile.

Como Italia Bellagio

Foarte apreciata de catre turisti este Villa Carlotta, situata in cel mai bland punct al Lacului Como, pe Riviera Tremezzina, locul in care frunzele raman verzi chiar si in sezonul rece. Nu e de mirare ca proprietatea detine una dintre cele mai renumite gradini din Italia.

Cauta cazare in ComoCel mai apropiat aeroport este Milano: cauta zboruri...

Îmi place: 8
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro