Cum poţi strânge bani ca să călătoreşti

Articol în Util scris de Admin - 30 ianuarie 2018

Dacă îţi place să călătoreşti atunci mereu ţi-ai dori să o faci mai mult, să ajungi în locuri noi, să mergi şi mai departe.

Şi, adesea, unul dintre motivele principale pentru care nu călătorim atât de mult precum ne-ar plăcea este că nu avem suficienţi bani. Am discutat în alte articole cum să călătoreşti mai ieftin, acum să discutăm cum să faci rost de aceşti bani.

În fiecare lună pui o sumă de bani deoparte.

Ţi se pare foarte greu să faci asta? Sau crezi că ai strânge mult prea puţin? Secretul este să pui această sumă deoparte imediat ce iei salariul. Şi apoi nu te mai atingi de ei indiferent câte oferte la reducere întâlneşti în jurul tău.

Cadouri

Cu toţii primim cadouri în anumite momente din an, fie că este vorba de ziua noastră sau de Sărbători. Poţi lăsa pe toată lumea să ştie cât de mult îţi doreşti să călătoreşti într-o anumită parte a lumii şi cât de mult ai aprecia să te ajute să strângi suma necesară pentru bilete sau pentru avans.

Redu cheltuielile

Marea majoritate a oamenilor trăiesc cu impresia că nu au bani suficienţi pentru tot ceea ce au nevoie. Aşa că li se pare un sfat de prost gust să reducă cheltuielile. Însă, dacă îţi analizezi bine bugetul, scriind pe hârtie tot ceea ce consumi 2-3 luni la rând, vei observa că poţi strânge bani fără să trăieşti neapărat mai prost.

Fii atent mai ales la bunurile de lux – haine, ieşit în oraş, ţigări, sala de sport, coafor. Acestea consuma foarte multe resurse. Şi este până la urmă o problemă de priorităţi – vrei să vezi un oraş nou sau să îţi cumperi încă 3 perechi de pantofi?

Şi mai trebuie să fii atent la bunuri mici ca valoare, pe care le cumperi însă zilnic. Dacă îţi iei zilnic câte o cafea de 5 lei în drumul spre serviciu, atunci să ştii că dacă ai renunţa la ea şi ţi-ai face-o acasă ai câştiga banii pentru biletul de avion.

Produ mai mulţi bani

Mulţi strâmbă din nas la ideea de a lucra mai mult. Şi este de înţeles că nu ai putea să faci acelaşi lucru şi mai mult de atât. Aşa că încearcă altceva, pe lângă serviciul tău. Poate baby sitting pentru câini; să îţi închiriezi apartamentul prin airbnb.com; să dai meditaţii etc. Aceste sume suplimentare ar putea să fie exact ceea ce ai nevoie pentru a călători, aşa cum îţi doreşti.

Îmi place: 17
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro