Cele mai ieftine 10 oraşe din Europa

Articol în Destinatii scris de Admin - 27 octombrie 2017

Ţi-ai dori să pleci într-un citybreak însă să nu te coste mai mult decât dacă ai sta acasă? Normal, nu se poate chiar aşa. Însă unele oraşe sunt ieftine şi nu îţi necesită să strângi bani în avans cu mult timp înainte.

Situl priceoftravel.com a făcut un top al oraşelor din Europa în funcţie de cost pentru anul 2017. Au luat în calcul cât costă să stai la un hotel în centru care este bine văzut dar în acelasi timp şi cea mai ieftină variantă, două călătorii cu transportul în comun, vizită la un obiectiv touristic important, trei mese pe zi, trei beri pe zi.

Să vedem care sunt cele mai ieftine oraşe. Nicio surpriză aici, Bucureştiul este unul dintre ele. Se porneşte de la cel mai ieftin în sus.

Sofia – 22 EUR

Dacă nu aţi văzut până acum Sofia acesta ar putea fi un motiv să trageţi o fugă în weekend. Preţurile sunt foarte decente şi oraşul este plăcut.

Cracovia – 23 EUR

Este uimitor că un oraş atât de frumos este atât de ieftin. Din păcate mai complicat este cu transportul, altfel am tot merge în zonă.

Bucureşti – 25 EUR

Cazarea, transportul şi biletele la obiective sunt ieftine. Mâncarea rămâne cea mai scumpă dintre toate.

Belgrad – 25 EUR

La Belgrad nu poţi ajunge ieftin cu avionul, însă cu maşină ai cam 600 de km de la graniţe. Oraşul este frumos, aglomerat, cu o viaţă de noapte intensă şi cu mâncare bună. Totul este destul de familiar cu ce găsim şi acasă.

Budapesta – 26 EUR

Ca orice oraş mare are şi zone turistice, foarte scumpe. Nu este însă dificil să găseşti şi coluri mai ieftine. Aşa că se poate încadra între oraşele în care nu îţi trebuie mulţi bani ca să mergi.

Sarajevo – 27 EUR

Un oraş fârte interesant, aflat la 900 de km de Bucureşti. Este un oraş curat, între munţi, unde se îmbină mai multe culturi. Există un cartier în care te poţi simţi că în Istambul.

Cesky Krumlov – 29 Eur

Este un oraş medieval cehesc pe care merită să îl vizitaţi. Arhitectura pare să nu se fi schimbat deloc din sec 18. Se afla aproape de graniţa cu Austria.

Varşovia – 30 EUR

Nu există bilete ieftine de avion, biletele de tren sunt şi mai scumpe, însă oraşul este frumos şi merită vizitat. Ce spuneţi de un tur cu maşină într-o vacant de vară?

Zagreb – 31 EUR

Lumea care merge în Croaţia nu prea se opreşte la Zagreb decât pentru cumpărături. Alte locuri sunt mult mai frumoase. Însă dacă vreţi să opriţi aflaţi că este destul de ieftin.

Riga – 32 EUR

Încă un minunat oraş oraş Nordic, în Letonia. Însă de această dată ieftin. Veţi găsi străzi înguste, multe baruri, restaurante şi case colorate.

Îmi place: 0
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro