Oraşe din Italia pe care să le vezi înainte să se aglomereze prea tare

Articol în Destinatii scris de Admin - 23 ianuarie 2018

Dacă nici ţie nu îţi place marea de turişti care a invadat la propriu cele mai populare oraşe din Italia, atunci te poţi grăbi să ajungi în locuri la fel de frumoase, cât încă nu sunt descoperite de toată lumea. Poate că nu ajungi la fel de simplu, însă merita o călătorie un pic mai lungă pentru a descoperi aerul autentic al Italiei.

Matera

Matera se afla în partea de sud a Italiei. Ajungi relativ uşor aici de la Bari, cu tren sau autobuz. Neapărat să încerci aici pâinea de Matera şi lichiorul făcut din petale de trandafiri. În Matera puteţi vizita peşteri care au fost locuite din perioada Neolitică până de curând, biserici rupestre, Oraşul este tipic medieval, cu străduţe înguste şi piaţete. Aerul său specific este dat de faptul că întâlneşti foarte multă piatră. Va fi Capitala Culturală Europeană în 2019.

.

Siracusa

Siracusa este în sudul Siciliei. Este o cetate medievală la mare, o mică bijuterie. Străzile sale sunt atât de liniştite şi de curate încât ai impresia că eşti în altă lume. Găseşti aici restaurant prietenoase, pe malul mării, care servesc specialităţi cu peste şi fructe de mare. Lângă, există un parc arheologic cu ruine greceşti. Ca să ajungi aici zbori cu avionul până la Catania şi apoi iei trenul său autobuzul. În plus, în februarie, când la noi te scutură crivatul, acolo sunt 15 grade şi soare.

Montalcino

De fiecare dată când ajungem în Toscana ne oprim la Florenţa sau Pisa. De data aceasta să mergem însă în altă parte, în micul oraş Montalcino. Ce vei întâlni aici? Multă culoare, cel mai bun vin de Toscana, o cetate medieval, viaţa în cea mai frumoasă formă a ei. Iar dacă stăm mai mult, atunci putem să vedem dealurile din împrejurimi, pline de măslini şi vii.

Îmi place: 23
Distribuie pe:
Abonare newsletter

Fii la curent cu ultimele oferte și articole de pe MyCityBrake.ro

Articole recente

Fii la curent cu ultimele oferte Abonare newsletter

MyCityBreak

Despre noi
MyCityBreak nu este site-ul unei agenţii de turism prin care poţi cumpăra direct bilete de călătorie. El nu este nici un blog în care ne povestim experienţe de călătorie.

MyCityBreak este mai degrabă situl în care visam la călătorii viitoare. Căutăm noi destinaţii pe care le-am putea avea în cele câteva zile în care ne smulgem din cotidian. Căutăm să aflăm cât mai multe lucruri interesante despre locurile în care vom ajunge, astfel încât să profităm la maxim de fiecare călătorie. Căutam trucuri ca să ajungem mai uşor, să cheltuim mai puţin, să alegem cea mai bună perioadă şi hotelul cu oferta cea mai bună. Știi și tu, este o adevărată muncă să pregățesti bine o călătorie, iar uneori nu ai timp de asta. Aici te putem ajuta.

Email
contact@mycitybreak.ro